Tech

USB-C konektor uskoro na mobitelima?

Ovaj tjedan glavna zvijezda je svakako USB-C konektor. Prvo smo o njemu pisali kao o dijelu novog MacBooka, zatim kao o dijelu novog Chromebook Pixel prijenosnika, a sada postoje i naznake kako će isti biti i dio nekih budućih Androida.

Google s novim Chromebook Pixel prijenosnikom objavio je i video zapis koji se odnosi na novi USB-C konektor. Dok u video Googleovi zaposlenici objašnjavaju zbog čega je on tu, te koje su mu prednosti, jedan od njih –Adam Rodrigez je između ostaloga dao i jednu malu najavu.

Na samom kraju videa (1:15) Rodrigez jasno daje do znanja kako je Google kao tvrtka vrlo posvećen USB-C konektoru, te ujedno i najavljuje kako možemo ubuduće očekivati upravo taj konektor na mnogim Android telefonima.

Naravno u videu nije rečeno kada točno, te da li USB-C konektor možda dolazi već s Nexusom 7, ali kad god da stigao jedno je sigurno – Android korisnici konačno više neće morati voditi računa na koju je stranu konektor okrenut prilikom priključivanja uređaja na punjač ili na računalo za potrebe prijenosa podataka.


 

Tekst: Bug online


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close