Tech

USB-C konektor uskoro na mobitelima?

Ovaj tjedan glavna zvijezda je svakako USB-C konektor. Prvo smo o njemu pisali kao o dijelu novog MacBooka, zatim kao o dijelu novog Chromebook Pixel prijenosnika, a sada postoje i naznake kako će isti biti i dio nekih budućih Androida.

Google s novim Chromebook Pixel prijenosnikom objavio je i video zapis koji se odnosi na novi USB-C konektor. Dok u video Googleovi zaposlenici objašnjavaju zbog čega je on tu, te koje su mu prednosti, jedan od njih –Adam Rodrigez je između ostaloga dao i jednu malu najavu.

Na samom kraju videa (1:15) Rodrigez jasno daje do znanja kako je Google kao tvrtka vrlo posvećen USB-C konektoru, te ujedno i najavljuje kako možemo ubuduće očekivati upravo taj konektor na mnogim Android telefonima.

Naravno u videu nije rečeno kada točno, te da li USB-C konektor možda dolazi već s Nexusom 7, ali kad god da stigao jedno je sigurno – Android korisnici konačno više neće morati voditi računa na koju je stranu konektor okrenut prilikom priključivanja uređaja na punjač ili na računalo za potrebe prijenosa podataka.


 

Tekst: Bug online

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close