Kolumne

Upoznavanje je uvijek dobar početak!

Oduvijek sam bila vrlo znatiželjna. Voljela sam slušati i istraživati. Još kao dijete zavoljela sam romane, poeziju, glazbu i filmove. Mnoštvo likova, karaktera i osjećaja isprepletenih u stotinjak napisanih stranica. Svašta sam pronalazila u onome što su drugi pisali, pjevali ili recitirali. S vremenom sam shvatila da i ja mogu istresti dušu na jednu stranicu papira i ogoliti je toliko da bi i stranac mogao vidjeti tko je ova Laura.

Možda bih se strancu svidjela, a možda i ne bih. Kada bih razmišljala tko će voljeti onu mene među riječima, sigurna sam da bi inspiracija potonula u moru straha od tuđih mišljenja i nikada ne bih napisala ništa. Međutim, ja sam ovdje. Kada pišem, onda se dajem potpuno. Nema polovičnih misli, nema rupa i praznina. Ili dajem sve ili neću dati ništa.

S druge strane, ako me netko pita kakvu tematiku volim i o čemu najviše pišem, vjerujte mi da sam po tom pitanju šarena. Volim kreativne i maštovite tekstove, a isto tako stvarne i realne priče. Volim dobre i snažne članke koji će me natjerati da samu sebe preispitam. Ponekad pisanje pretvorim u psihoterapiju, a nekad jednostavno moje spontano razmišljanje naglas dobije svoju pisanu verziju. Ja osobno volim snažne pjesme koje kroz kožu ulaze sve do kostiju pa stoga i vlastite tekstove pokušavam napisati tako da na jedan drugačiji način dodirnem onoga tko ih bude čitao.

Znate kako kažu, samo se srcem dobro vidi, a umjetnici svoja najbolja djela stvaraju upravo srcem, vodeći se vlastitim osjećajima i mislima. Od malih nogu sam voljela takve umjetnike. Naučila sam da pisanim oblikom mogu izgraditi najljepši zamak uspomena, opisati toliko slika koje ne bi stale u album. Upravo zato ne volim praznine. Ne želim da nešto nedostaje u pisanom obliku koji ostaje iza mene. Po onom napisanom će me netko možda pamtiti.

Potpune i cjelovite misli o svakojakim temama, to su moje „Integralne müsli“. Želim da me ljudi vide kao potpunu i svojeglavu ženu koja voli pisati bez zadrške i kojoj je život neiscrpna tema. Uživam i dalje kao djevojčica čitajući tuđe tekstove, ali danas kao odrasla žena još više uživam stvarajući vlastite. Upoznavanje je uvijek dobar početak, zar ne? Integralne müsli moj su početak.

 

Foto: pixabay

Povezane objave

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close