KolumneIntegralne muesli

Upoznavanje je uvijek dobar početak!

Oduvijek sam bila vrlo znatiželjna. Voljela sam slušati i istraživati. Još kao dijete zavoljela sam romane, poeziju, glazbu i filmove. Mnoštvo likova, karaktera i osjećaja isprepletenih u stotinjak napisanih stranica. Svašta sam pronalazila u onome što su drugi pisali, pjevali ili recitirali. S vremenom sam shvatila da i ja mogu istresti dušu na jednu stranicu papira i ogoliti je toliko da bi i stranac mogao vidjeti tko je ova Laura.

Možda bih se strancu svidjela, a možda i ne bih. Kada bih razmišljala tko će voljeti onu mene među riječima, sigurna sam da bi inspiracija potonula u moru straha od tuđih mišljenja i nikada ne bih napisala ništa. Međutim, ja sam ovdje. Kada pišem, onda se dajem potpuno. Nema polovičnih misli, nema rupa i praznina. Ili dajem sve ili neću dati ništa.

S druge strane, ako me netko pita kakvu tematiku volim i o čemu najviše pišem, vjerujte mi da sam po tom pitanju šarena. Volim kreativne i maštovite tekstove, a isto tako stvarne i realne priče. Volim dobre i snažne članke koji će me natjerati da samu sebe preispitam. Ponekad pisanje pretvorim u psihoterapiju, a nekad jednostavno moje spontano razmišljanje naglas dobije svoju pisanu verziju. Ja osobno volim snažne pjesme koje kroz kožu ulaze sve do kostiju pa stoga i vlastite tekstove pokušavam napisati tako da na jedan drugačiji način dodirnem onoga tko ih bude čitao.

Znate kako kažu, samo se srcem dobro vidi, a umjetnici svoja najbolja djela stvaraju upravo srcem, vodeći se vlastitim osjećajima i mislima. Od malih nogu sam voljela takve umjetnike. Naučila sam da pisanim oblikom mogu izgraditi najljepši zamak uspomena, opisati toliko slika koje ne bi stale u album. Upravo zato ne volim praznine. Ne želim da nešto nedostaje u pisanom obliku koji ostaje iza mene. Po onom napisanom će me netko možda pamtiti.

Potpune i cjelovite misli o svakojakim temama, to su moje „Integralne müsli“. Želim da me ljudi vide kao potpunu i svojeglavu ženu koja voli pisati bez zadrške i kojoj je život neiscrpna tema. Uživam i dalje kao djevojčica čitajući tuđe tekstove, ali danas kao odrasla žena još više uživam stvarajući vlastite. Upoznavanje je uvijek dobar početak, zar ne? Integralne müsli moj su početak.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close