Kolumne

Univerzalne trivijalnosti – Žene i muškarci

Od početka vremena, zemlje, svijesti, bureka i sveg ostalog manje važnog postoje dvije ljudske snage koje pokreću svijet. To je muška sposobnost da naljuti ženu, i ženska sposobnost da ne kaže što zaista misli.

Ti babe, ako slučajno ne staviš smajlić na kraj poruke, odmah je gotovo. Sve je gotovo! Kraj! AAAAAAAA Vara me peder, gad, đubre, s nekom je. Kaj se događa? Čovjek il na weceju, vozi il je nečim drugim zaokupljen tipa gledanjem kako pomoćni bagerista udara o meku zemlju. Ženama je to gotovo kao dvoboj svjetlosnim mačevima čije su posljedice puno gore od odsječene ruke il noge. Muški? Poruke su sredstva prenošenja poruka, medij.  Ne želim generalizirati pošto samo u Rvackoj imamo takvih da se i stidimo i ponosimo, ali pristupio bih problemu ženskog shvaćanja na jedan drugačiji način.

Možete li se sjetiti ljudi koji unatoč svemu izrečenom, nejasnom, nepotpunom i čak blokiranom točno znaju što želite reći? No idea? Zubari ekipa! Zubari! (sad će oni stručnjaci reći: zubari više ne postoje, sad se to kaže stomatolog, a ja kažem: ja ih zovem onako bapski). To je način kako ću ja kao muško skužiti ženu.

Dakle, kad uđeš u ordinaciju, i lijepo te stavi na onaj mesarski papir pod svijetlo koje ulazi u dubinu tvojeg postojanja i tvome jednjaku daje fini plemeniti bakreni ten koliko je jako, postavi ti onaj srkač u usta i počne kopati, udarati, rudariti tražeći suho zlato, srebro, dijamante ili kaj god on tamo traži i naravno, nije pretjerano ugodna situacija. Kako bi razbio napetost zubar lijepo priupita:

Z: Inače, čime se bavite?

P: hhhhnnkntravs

Z: Ma da? A koliko godina crtate stripove?

P: denscngdhnsnnhaljll

Z: Čovječe! Deset! A što ste završili?

P: gfavvcznsgxbxishxbxjmoieu

Z: Grafičku? Pa lijepo

You got the point. Dakle, zubari (stomatolozi nj nj) su način kako će muški prevesti poruke koje dobiju. To bi ovako izgledalo onda:

C: Hej!! =) Kaj radiš?? Mislim na tebe!! :* :*

D: Yo! Ma chillam s ekipom, i tak. I ja na tebe!

C: Aha. OK, niš kasnije se čujemo.

E sad, u ovom trenutku, dečko pogleda poruku i misli si, uredu čut ćemo se kasnije. No unesimo element zubara u to i dobit ćemo ovu sliku: (zvuk alarma) (zvuk alarma) ubit ću te majmune jedan, ja te tu volim i sve, a ti tako hladno sa mnom! Zašto se udaljavaš od mene? Zašto mi ne uzvraćaš ljubav???? Mrzim te mrzim te!!

Kako bi izbjegli te trenutke lijepo će se svi dečki obrazovati na stomatološkom pa da vidiš komunikacije. Ne moraš ni pričati, ma čitam ti misli, majke ti. Nećeš se nikada više ljutit kaj sam zaboravio godišnjicu, ili tako nekaj. Automatski riješimo problem sukoba u svijetu, i nema problema. Žene bivaju shvaćene, a muškarci uživaju zasluženi mir.

Ipak to zahtjeva određenu dozu koncentracije jednaku onesposobljavanju bombe dok iznad tebe lete neprijateljski metci, vožnje po snijegu s ljetnim gumama dok bježiš od steroidnog medvjeda, brijanja tupim žiletom netom svirepo ispljuskan obraz i ostale stvari. Najbolji štos, od tog cijelog napora ne da ti se više u rat, dakle ni ratova više nema, nema svađa, nema problema. Utopijaseja. Eto ga: Zubari rulaju!!


 

Tekst: Marko Ivković

 

Povezane objave

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close