Ultrabrzi internet kroz DUGA RESA Smart city – prvi europski grad!

LIKACLUB

Grad Duga Resa je u utorak predstavljanjem projekta “Točka preokreta u razvoju Duge Rese – Duga Resa smart city” označila početak tehnološki napredne i inovativne faze u koju su grad i regija zakoračili uvođenjem širokopojasnog bežičnog interneta brzine do jednog gigabita u sekundi.

Riječ je o prvoklasnom razvojnom resursu koji zajedno s projektnim i upravljačkim znanjima može podići kvalitetu života cijele Karlovačke županije, pri čemu se ponajprije cilja na gospodarstvenike kojima inovacije ovog tipa omogućavaju podizanje konkurentnosti kako na domaćim, tako i na svjetskim tržištima. Titulu prvoga europskog grada koji se može pohvaliti ultrabrzim internetom Dugoj Resi donijela je suradnja Grada s konzultantskim tvrtkama MICRO projekt, Future vision, Dynamic Digital Development ltd te Institutom Ruđer Bošković.

 “Ultrabrzi gigabitni i višebitni internet prodrijet će do svih ruralnih i otočnih područja. Do 2020., u skladu s zadacima EU, 100 posto stanovništva treba imati brzi pristup internetu, a njih 50% treba imati pristup internetu još većih brzina”, poručio je Novosel iz tvrtke Future Vision.


Izvor: poslovni.hr | Foto: TZ Duga Resa

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u