Tech

Ultrabrzi internet kroz DUGA RESA Smart city – prvi europski grad!

Grad Duga Resa je u utorak predstavljanjem projekta “Točka preokreta u razvoju Duge Rese – Duga Resa smart city” označila početak tehnološki napredne i inovativne faze u koju su grad i regija zakoračili uvođenjem širokopojasnog bežičnog interneta brzine do jednog gigabita u sekundi.

Riječ je o prvoklasnom razvojnom resursu koji zajedno s projektnim i upravljačkim znanjima može podići kvalitetu života cijele Karlovačke županije, pri čemu se ponajprije cilja na gospodarstvenike kojima inovacije ovog tipa omogućavaju podizanje konkurentnosti kako na domaćim, tako i na svjetskim tržištima. Titulu prvoga europskog grada koji se može pohvaliti ultrabrzim internetom Dugoj Resi donijela je suradnja Grada s konzultantskim tvrtkama MICRO projekt, Future vision, Dynamic Digital Development ltd te Institutom Ruđer Bošković.

 “Ultrabrzi gigabitni i višebitni internet prodrijet će do svih ruralnih i otočnih područja. Do 2020., u skladu s zadacima EU, 100 posto stanovništva treba imati brzi pristup internetu, a njih 50% treba imati pristup internetu još većih brzina”, poručio je Novosel iz tvrtke Future Vision.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: poslovni.hr | Foto: TZ Duga Resa

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close