NacionalnaPolitikaIzdvojeno

U utrku za Sabor RH ide i jedna novinarka porijeklom iz Like

Nakon što se prije nekoliko dana dogodilo prvo iznenađenje s ličkog političkog područja, u utrku se uključila gospićka liječnica Mirjana Vrkljan-Radošević, jučer smo saznali informaciju o još jednoj ženi koja će pokušati ući u Sabor a porijeklom je iz Like


Uz zastupnike iz I. – X. izborne jedinice u Sabor će ući i zastupnici iz XI. izborne jedinice, dijaspore. Među kandidatima je i žena ličkih korijena koja živi u Švicarskoj. Ruža Studer Babić, vlasnica i urednica portala Moja Domovina, predstavnica je Hrvata iz Švicarske i dopredsjednica za Europu pri Savjetu Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske, i kandidira se za novi saziv Sabora RH.

Iako službeno živi u Švicarskoj, često boravi u Hrvatskoj. Mnogobrojni problemi hrvatskog iseljeništva koji su tijekom godina došli do Ruže, potaknuli su je na ovaj korak. Putem portala odgovara na probleme, ali i povezuje diljem svijeta raseljene Hrvate s Domovinom. Mnogo je prepreka na putu kojim je krenula, ali je motivirana ukloniti sve te prepreke koje su oni koji su slagali zakone stavili na put da si Hrvati u iseljeništvu sami biraju zastupnika u Sabor.

Ruža Studer Babić ide na neovisnu listu za dijasporu.

U ovim trenutcima imamo priliku podržati Hrvatsku iseljenicu Ličkih korijena i pokazati snagu i zajedništvo Ličana. Pozivaju se svi Hrvati s adresom u inozemstvu da podrže Ružu svojim potpisom na neovisnoj listi kojom Hrvati iz iseljeništva žele u Sabor poslati osobu koja će na tom mjestu zastupati njihove interese. Ako imate nedoumica i pitanja, možete se javiti Ruži na mail [email protected] koja će s radošću odgovarati na sve upite i uputiti Vas na koji način možete pomoći. Svaki potpis i podrška Ruži mnogo znači, te se i ovim putem zahvaljuje svakom Hrvatu koji će joj dati glas, koji će ići u koristi cjelokupnom iseljeništvu. – poručuju njeni suradnici u kampanji.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close