Scena

U “Mrskoj osmorci” uništena je neprocjenjiva gitara

Glumac Kurt Russell na snimanju filma “The Hateful Eight” slučajno je uništio dragocjeni artifakt posuđen iz muzeja The Martin Guitar za potrebe snimanja filma.


Radi se o gitari izrađenoj 1870., koju je Russell, odnosno John Ruth, na snimaju osmog Tarantinovog filma uzeo od Daisy Domergue (koju glumi Jennifer Jason Leigh) i razbio je.

Nakon što je informiran da se dogodila nezgoda na setu, vlasnik i kustos muzeja, Dick Bloak, izjavio je: “Pretpostavili smo da su skele ili nešto slično pale na gitaru. Razumijemo da se ovakve stvari događaju, ali u isto vrijeme ne možemo prijeći preko toga.

Sve to da je razbijanje gitare bilo zapisano u scenariju i da netko to nije rekao glumcu o vrijednosti gitare, je nova informacija za nas. Nismo znali ništa o scenariju ili činjenici da Kurtu Russellu nije rečeno da se radi o neprocjenjivom, nezamjenjivom artifaktu iz Martin muzeja“.

Muzej je potom poručio da nakon ovoga više nikada neće posuditi gitare filmskoj industriji.


Tekst: muzika.20minuta.hr

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close