U Gračacu ubili i strpali u gepek smeđeg medvjeda. To je strogo zaštićena vrsta

Policijski službenici Postaje granične policije Gračac dovršili su kriminalističko istraživanje nad dva hrvatska državljanina u dobi od 45 i 32 godine.


Carinski službenici Sektora za mobilne jedinice pregledom vozila pronašli su neuobičajen ulov, mrtvog smeđeg medvjeda koji se nalazi na Crvenom popisu ugroženih životinja Hrvatske.

Provodeći redovne pojačane mjere nadzora 28. svibnja, na lokaciji Ružić kod mosta preko rijeke Čikole, carinski službenici Sektora za mobilne jedinice, Područne jedinice Službe za mobilne jedinice Split, zaustavili su vozilo kojim je upravljao hrvatski državljanin. S njim je u vozilu bila još jedna osoba.

Na upit carinskih službenika prevoze li nešto u vozilu, vozač i suvozač su izjavili da se vraćaju iz lova u Lici (okolica Srba) te da u vozilu posjeduju ustrijeljenog srndaća za kojeg na uvid carinskim službenicima predočavaju Potvrdu o podrijetlu divljači i njezinih dijelova s lovišta izdanu od ovlaštenika prava lova, priopćila je Carinska uprava.

Posumnjavši da se u vozilu krijumčari i druga neprijavljena roba, carinski službenici pristupili su pregledu vozila te je odmah nakon otvaranja prtljažnog prostora vozila, uz srndaća koji se nalazio u plastičnoj kadi, uočena mrtva životinja smeđi medvjed. Policija je utvrdila da su lovili na lovištu Općine Gračac.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.


 

Komentari

Komentara


Izvor: index.hr | Foto: pexels.com

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close