LifestyleIzdvojeno

U gospićko rodilište stigao „rajski plin” koji smanjuje bol kod poroda

ROTARY KLUB GOSPIĆ

Upravo je završila još jedna uspješna akcija Rotary kluba Gospića čija sredstva su namijenjena rodilištu OB Gospić.


San svake rodilje je da za vrijeme poroda osjeća što slabije bolove, a upravo to će biti omogućeno od danas ličkim trudnicama. Udruga je prikupila preko svojih članova i donatora 54.430,93kn za aparat Emono .

To je aparat koji se koristi za vrijeme poroda, a djeluje tako da smanjuje bol za vrijeme trudova. Trudnice za vrijeme trudova udišu plin, dušični oksidul, koji ima opuštajući i analgetski učinak na rodilje. Upotreba je jako jednostavna i ne zahtjeva prisutnost anesteziologa. Akciju smo pokrenuli na poticaj jednog našeg rotarijanca i sretni smo da je uspješno priveli kraju “, rekla nam je predsjednica Rotary kluba Gospić i ginekologinja u OB Gospić Mirjana Vrkljan Radošević.

Ravnateljica OB Gospić mr. Sandra Čubelić , dr. spec. pedijetrije, zahvalila je u ime bolnice na ovom aparatu, ali i na dosadašnjim donacijama i dobroj suradnji sa Rotary klubom Gospić.

Rotary klub pokušava uvijek reagirati i pomoći najpotrebitijima. S obzirom na situaciju u kojoj se našla Banovina koja je porušena u strašnom potresu, gospićki rotarijanci su se solidarizirali sa našim građanima koji su ostali bez svojih kuća te uplatili 10.500,00kn za one najpotrebitije .

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close