Sport

U 2015. godini otkriveno je čak 100 sumnjivih sportskih događanja

Europska sportska sigurnosna organizacija (ESSA), koja predstavlja nekoliko vodećih kladionica, objavila je kako je u 2015. bilo 100 sumnjivih sportskih događanja


Najviše sumnjivih slučajeva dolazi iz svijeta tenisa – čak 73, slijedi nogomet sa 19 događanja te sa po dva stolni tenis, hokej na ledu, biljar (snooker) i utrka pasa.

Kada se gleda po kontinentima, Europa je po sumnjivim susretima na prvom mjestu sa 38, zatim dolazi Azija sa 24, Sjeverna Amerika sa 16, Južna Amerika sa 11, Afrika sa devet, a za dva događaja nije utvrđena zemlja domaćin.

Što se tiče same Europe popis država u kojima se odigravao barem jedan sporni meč je dug: Njemačka (4), Grčka (4), Španjolska (4), Ukrajina (2), Velika Britanija (2), Italija (2), Slovenija (2), Rusija (2), Nizozemska (2), Srbija (1)… Hrvatska nije na crnoj listi.

Zanimljivo, država s najviše sumnjivih događanja je Turska (10) no ona je stavljena pod azijski kontinentom, a od neeuropskih zemalja još izdvojimo Tunis (7) i Argentinu (7).

Inače, ESSA za svoje članove koristi svoj sistem kontrole kako bi detektirala sumnjive transakcije, ali ona ne pokriva sve kladioničarske kuće pa je jasno kako je sumnjivih sportskih događanja puno više.


 

Tekst: tportal.hrČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close