Društvene mrežeTech

Nekoliko trikova koji će vam korištenje Facebooka učiniti zanimljivijim

Kako napraviti megaveliku objavu, otkriti gdje su svi dostupni emotikoni, učiniti Facebook sigurniji, pa čak i odrediti tko će ga naslijediti. Sve to, i još ponešto, možete naučiti nastavite li čitati


Facebook se prometnuo u najveći i najvažniji digitalni trg današnjice. To će biti, izvjesno je, još neko vrijeme. Kako je ujedno i magnet za neke od najtalentiranijih softveraša, nije čudno što se može pohvaliti jednim od najsloženijih webova na svijetu, po mogućnostima prilagodbe korisniku ravnopravnom brojnim samostalnim aplikacijama.

Evo nekoliko mogućnosti koje vam Facebook nudi, a za koje vjerojatno niste znali.

Otkrijte tajne emotikone

Sve emotikone koje obično koristimo vjerojatno znate. No, jeste li upoznati s ovima?
(y) = palac gore, like
(^^^) = veliki bijeli morski pas
:|] = robot
:poop: = kad želite reći da je nešto s*****
<(“) = pingvin (Pingvin!)

Možete ih koristiti na zidu, u chatu i komentarima. Imajte na umu kako se ne prikazuju uvijek najbolje na mobitelima. Kompletan katalog dostupnih emotikona naći ćete ovdje.

Napravite objavu koju je teško ignorirati
Imate za reći nešto važno, na što vrijedi potrošiti više od nekoliko rečenica i jedne slike? Ne morate imati vlastiti blog, upotrijebite Facebookovu značajku Note. Pomoću nje objavit ćete osobnu blog objavu na samom Facebooku, skupa s više fotografija. Ne morate znati kodirati u HTML-u.

Otvorite facebook.com/notes. Dočekat će vas objave ljudi koje pratite. Želite li napraviti svoju, kliknite na poveznicu +Write a Note u gornjem desnom kutu. Olakšajte dušu – i digitalni papir trpi sve. Tekst možete urediti, dodati joj naslovnu ilustraciju i podijeliti kao bilo koju objavu na Facebooku. Napustilo vas je nadahnuće prije no što ste završili? Možete ju spremiti i nastaviti kad vas muza ponovno posjeti.

Pohranite objave za čitanje kasnije

Note nije jedino što možete spremiti. Isto možete napraviti i s objavama vaših kontakata, tako da ne morate gubiti vrijeme pokušavajući ih pronaći ili se sjetiti kod koga ste ih na zidu vidjeli.

Do značajke Save for Later doći ćete ako kliknete na malu strjelicu u gornjem desnom kutu bilo koje objave i odaberete opciju Save. Poveznica ili video će se naći u mapi Saved, koja se nalazi u stupcu s lijeve strane.

Više na tportal.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close