Vijesti

‘Traži se 1800 ljudi nestalih u Domovinskom ratu. Još ima živih svjedoka koji znaju gdje su posmrtni ostaci…’

POLAGANJE VIJENACA

Prisjećamo se svih onih koji su dali svoje živote u Domovinskom ratu za neovisnost Hrvatske ali i svih članova obitelji i prijatelja koji su umrli, rekao je župan Ivan Anušić, naglasivši kako će pitanje nestalih branitelja i civila u Domovinskom ratu opterećivati njihove obitelji dok god se ono u potpunosti ne riješi.


Smatra da se zna gdje je rješenje tog problema i da svi napori hrvatske Vlade moraju ići u tom smjeru.

“Neki pomaci u pronalasku nestalih jesu napravljeni, ali još uvijek moramo znati da se traga za 1800 osoba i da im se još uvijek ne zna mjesto posljednjeg počivališta”, rekao je Anušić.

Napominje kako postoje službe i svjedoci koji nisu u Hrvatskoj, a ima i svjedoka iz Hrvatske koji znaju gdje su završili posmrtni ostaci hrvatskih branitelja i civila ubijenih tijekom Domovinskog rata od 1991. do 1995. godine.

“Zahvaljujući njima i njihovoj hrabrosti, Osijek je bio i ostao nepokoreni grad”, naglasio je, dodavši kako je zajedništvo koje su branitelji pokazali 1991. motiv i nama danas da gradimo bolji, uspješniji i napredniji Osijek.

Radić je podsjetio da je na inicijativu osječkih branitelja, prvi put od 1995.  temeljito rekonstruirana Kapelica Majke Božje Kraljice Mira, za što je iz gradskoga proračuna osigurano 120 tisuća eura.

 

Foto: pixabay.com

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close