AutomotoTech

Top Gear oduševljen superautom Mate Rimca

Popularni BBC-jev show ‘Top Gear’ na svojim je službenim stranicama objavio članak o novom superautomobilu Mate Rimca, Rimac Concept_S, koji je predstavljen na nedavnoj izložbi automobila u Ženevi. Autori članka ne kriju oduševljenje autom i hrvatskim proizvođačem.


Jedinu zamjerku uputili su imenu: “Niti jedan automobil ne bi trebao imati donju crtu u svojem imenu, kao da je stara Hotmail adresa”. No, nastavljaju u superlativima: “Concept_S je evolucija trkaćeg automobila. A njegove performanse su toliko iznad Teslinih ‘ludih’ i ‘suludih’ modova vožnje, da se mučimo pronaći prikladnu riječ”.

Ističu i da je električni Concept_S za sekundu brži od novog Bugatti Chirona, u oba parametra: od nule do 100 km/h i od 100 do 200 km/h. Navode nadalje i tehničke detalje te opisuju aerodinamiku automobila, da bi na koncu zaključili kako se radi o vozilu koje ima veći omjer snage i težine od LaFerrarija, McLarena P1 i Porschea 918.

Mate Rimac
MATE RIMACAFP

“Dakle, ako je ovo budućnost hiperauta, bojite li se? Mi ne”,  Top Gear ističe na kraju članka.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: telegram.hr | Foto: autoblog / telegram

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close