Tech

The Wolfram Language: Stranica koja će identificirati gotovo svaku sliku

Nakon svoje iznimno korisne Wolfram Alpha znanstvene tražilice, britanski znanstvenik Stephen Wolfram predstavio je i impresivan alat za pretraživanje, dizajniran za identifikaciju svega što se nalazi na slici.


Sve što trebate učiniti je otići na ovu stranicu, povući sliku koju želite da ovaj alat prepozna i pričekati nekoliko sekundi kako biste dobili odgovor. Fascinantno, zar ne?

“Stranica ipak neće baš uvijek dati savršen odgovor, ali mislim da je većinu vremena nevjerojatno uspješna. Ono što me fascinira je to što su greške koje se povremeno potkradu vrlo slične onima koje bi napravili ljudi”, tvrdi Wolfram.

Stranica trenutno može prepoznati 10 000 svakodnevnih predmeta, ali ima određenih problema u prepoznavanju ljudi, umjetnina i stvari koje nisu baš u svakodnevnoj upotrebi.

Ova je stranica idelalna za kategorizaciju velikog broja slika, ali i za sve one koji se samo žele zabaviti.


 

Izvor: zimo.dnevnik.hr

Foto: The Wolfram Language

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close