KolumneTako je govorio Tavujaja

Tako je govorio Tavujaja: GOSPIĆ se dijeli na kvartove “Amo” i “Tamo”

Ličani vole velike gradove, pa je logično što u Lici ima puno gradova. Najveći lički grad je Gospić, on je nepregledan, ako dođeš u njega bez vodiča nema šanse da živ izađeš iz ličke metropole. Gospić se dijeli na puno kvatrova, a najvažnji su , Amo i Tamo. Ako kreneš pješke Amo upašćeš za 10 minuta u Novčicu, a ako kreneš Tamo upašćeš za 12 minuta u rijeku Liku. Osim Amo i Tamo ima i u Sredini, a u Sredini je trg, on je isto nepregledan i ako hoćeš da vidiš nešto na drugoj strani treba ti dvogled. Netko tko ne pozna teren i krene preko trga trebalo bi da stigne pred hotel, al hotela nema !? Bio Koperfild i od tada ga niko nemere naći, a on zaboravio gdje ga je stavio. Tako da je sad tu nešto bezveze dok ne nađu hotel, zajedno sa hotelom Koperfild je neđe metno i Električara, ni to nitko ne zna đe je.

Kao i svaki glavni grad i Gospić ima lijepe parkove, najpoznatiji je Kolakovac, tu nema šta nema, tako da neću ni nabrajati. Preko puta je Muzej Like, i tu ima izloženo preko 200 starih kotlova za rakiju, puno sikirica, čavala i neko kamenje.

Gradski prijevoz funkcionira besprijekorno, toliko je sofisticiran da ga nit čuješ nit vidiš.

Što se tiče mjesta za provod u glavnom gradu Like teško da se može naći nešto slično u svijetu, takog provoda nema niđe, i tko je god bio tako je reka.

Toliko o ličkoj metropli,u nastavku ćemo pomenuti i ostale ličke gradove.


Više čitajte na PRICA-online.art

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close