Turizam

Svladajte osnove stranog jezika u samo tjedan dana!

Planirate otputovati u stranu zemlju na odmor, ali se ne služite njihovim materinjim jezikom? Otkrijte kako se osnove nekog stranog jezika mogu svladati u samo tjedan dana.


Niti jedan jezik ne može se u potpunosti naučiti u tjedan dana, ali se zato mogu svladati osnove s kojima ćete biti u mogućnosti snaći se. Na tržištu se mogu naći specijalizirani rječnici za brzopotezna učenja pojedinog jezika, a uvijek se možete poslužiti Google prevoditeljem, te besplatnim internetskim stranicama i aplikacijama za mobilne telefone.

Korak 1: Odredite prioritete
Najvažnije je odrediti prioritete na putovanju i njima prilagoditi učenje stranog jezika. Posjećujete li povijesni grad prepun značajnih građevina? Ili možda idete roniti na neku egzotičnu destinaciju? Stavite svoje potrebe na papir i naučite napamet imena svih lokacija koja planirate posjetiti na odmoru. Izgovarajte napamet imena mjesta, sve dok ne postane sigurni u svoj izgovor.

Korak 2: Naučite konjugirati osnovne glagole
S obzirom da imate vremenski rok od tjedan dana, poslužite se internetom da biste naučili konjugirati osnovne glagole. Postoje besplatne platforme koje vam daju pregled najvažnijih riječi i glagola u odabranom jeziku, te primjere izgovora.

Korak 3: Naučite osnovne fraze
Kad otputuju u stranu zemlju, neki pojedinci žele prvo naučiti proste riječi. No vi budite drugačiji, i tretirajte domaćine s poštovanjem koji zaslužuju. Gdje god otišli, morat ćete jesti i piti. Upravo zato naučite najosnovnije fraze koje će vam omogućiti da stignete do restorana, naručite hranu na pristojan način, ali se i snađete u prostoru.

U tome naumu pomoći će vam fraze: ‘Mogu li naručiti?’, ‘Za ovdje’ i ‘Za van’, ‘Da, hvala’, ‘Ne hvala’, ‘Koliko je daleko to mjesto?’, ‘Lijevo’, ‘Desno’ i ‘Ravno’ te slično. Također, ne zaboravite naučiti kako se kaže ‘Dobro jutro’, ‘Dobar dan’, ‘Laku noć’, ‘Drago mi je što smo se upoznali’, ‘Ispričajte me’, ‘Moje ime je…’


 

Tekst: punkufer.dnevnik.hrČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close