DogađanjaLika

Svećenici Gospićko-senjske biskupije hodočastili Gospi od Krasna

ZAŠTITNICA BISKUPIJE

Svećenici Gospićko-senjske biskupije okupili su se u ponedjeljak 18. svibnja u svetištu Gospe od Krasna na četvrtom zahvalnom hodočašću Zaštitnici Biskupije.


Ove godine Gospićko-senjska biskupija spominje se 20 godina od kada je sveti papa Ivana Pavao II. uspostavio biskupsko sjedište u Lici. Četrdesetak svećenika, zajedno s biskupom ordinarijem mons. Zdenkom Križićem i biskupom u miru mons. Milom Bogovićem, okupili su se u crkvi Gospe od Krasna gdje su slavili svetu misu zahvaljujući Bogu za dar Biskupije kao i zaštitu naše Biskupije u proteklom razdoblju koronavirusa.

Nakon svete mise svećenici su se okupili na susretu gdje je biskup Križić predstavio stanje u Biskupiji i trenutne započete građevinske projekte Svećeničkog doma i samostana klauzurnih sestara Karmelićanki u Gospiću. Također bilo je riječi o slavlju Prvih pričesti i Svete potvrde u župama Gospićko-senjske biskupije. Što se tiče slavlja Prvih pričesti pojedini župnik će za svoje župe kojima upravlja odlučiti zajedno s roditeljima hoće li se slavlje Prve pričesti održati ove godine ili će se pomaknuti na sljedeću godinu. Što se tiče slavlja Svete potvrde svećenici su izglasali da se slažu da se slavlja Potvrde održe ove godine zbog specifičnosti krizmanika osmih razreda koji nakon završetka osnovne škole odlaze većinom u druga mjesta kako bi započeli obrazovanje u srednjoj školi. Svećenici će do ponedjeljka 25. svibnja susresti se s roditeljima ovogodišnjih krizmanika s kojima će odlučiti hoće li njihova djeca primiti sakrament Potvrde ove godine ili neće. Kada donesu zajedničku odluku obavijestit će Biskupski ordinarijat u Gospiću koji će im odrediti datum slavlja Svete potvrde. Nakon toga biskup je informirao svećenike o slavlju prezbiterskog ređenja i drugim aktualnostima na području Biskupije. Susret je završio zajedničkim bratskim blagovanjem.

 

Izvor / Foto: Gospićko-senjska biskupija

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close