Scena

Svečani mimohod, paljenje Feniksa od slame i koncert Najboljih hrvatskih tamburaša na vrhuncu 52. Vinkovačkih jeseni

Vrhunac ovogodišnjih 52. Vinkovačkih jeseni je svečani mimohod 52. Vinkovačkih jeseni i revija konjskih zaprega što počinje u 10 sati.


Mimohod u kojemu će vinkovačkim ulicama i trgovima prodefilirati sudionici ovogodišnje manifestacije – 80 KUD-ova iz Hrvatske i dijaspore, 30-ak svečanih konjskih zaprega i 50-ak konjanika, kandžijaši, kuburaši, mažoretkinje, limena glazba.

Tradicionalno se mimohod formira na gradskoj tržnici i ide Zvonimirovom ulicom, Pješačkom zonom, Trgom bana Šokčevića, Dugom ulicom, Trgom Franje Tuđmana, Genscherovom do stadiona HNK Cibalia. Nakon završetka mimohoda, između 11,45 i 12 sati svi sudionici i, tko hoće, publika uhvatit će se u najveće kolo koje će se protezati od središta grada preko Slavonskog sokaka do stadiona Cibalije.

Na pozornici na Trgu bana Šokčevića od 12 do 13,30 sati održat će se drugi dio Državne smotre izvornog hrvatskog folklora na kojoj će nastupiti sedam folklornih skupina iz Hrvatske i dijaspore, a treći dio je na šatoru Vinkovačkih jeseni gdje će s početkom u 19 sati nastupiti 19 KUD-ova.

Od 12 do 18 sati u šatoru Vinkovačkih jeseni je Tamburaški maraton na kojemu nastupaju TS Slavonski suton (od 12 do 15 sati) i Endemi (od 15 do 18 sati).

Konfucijev institut Sveučilišta u Zagrebu, već od 10 sati u Slavonskom sokaku predstavlja tradicionalno kinesko slikarstvo i kaligrafiju gdje će posjetitelji moći naučiti vještinu pisanja kineskih znakova.

Kao i svih dana 52. Vinkovačkih jeseni, u Slavonskom sokaku je od 10 do 23 sata Sajam gospodarstva, tradicijskih obrta i rukotvorina, a na Trgu bana Šokčevića Vinski grad od 17 sati do sat iza ponoći.

Svečanost zatvaranja 52. Vinkovačkih jeseni je u šatoru Vinkovačkih jeseni od 21,30 do 22 sata, nakon toga slijedi na obali Bosuta paljenje Feniksa od slame, a u 22,30  počinje koncert Najboljih hrvatskih tamburaša koji traje do sat iza ponoći i time završava ovogodišnja manifestacija, 52. Vinkovačkih jeseni.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Facebook Vinkovačke jeseni

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close