Zdravlje

Sve blagodati morske soli

Prirodna morska sol je zdrava te ima terapijska svojstva, no prije nego vam otkrijemo njene prednosti, morate znati da nastaje prirodnim procesima isparavanja slane vode, pri čemu svi njeni sastojci ostaju sačuvani. Morska sol zahvaljujući preko 80 elemenata u sastavu čudotvorno djeluje na zdravlje, kožu i kosu.


Najveća razlika između morske soli i kuhinjske soli je što potonja, sušenjem na više od 650 stupnjeva Celzija mijenja svoju kemijsku strukturu pa ne sadrži potrebne elemente i minerale kao prirodna sol.U morskoj soli, uz natrijev klorid, nalazimo osamdesetak različitih elemenata u tragovima poput kalija, magnezija i mangana, stoga će učiniti čuda za vaše zdravlje, kožu i kosu.1. Morska sol ima alkalizacijski učinak koji pomaže u balansiranju razine kiseline u tijelu te tako eliminira potencijalne rizike fatalnih bolesti.

2. Može ojačati imunološki sustav, a tada tijelo postaje otpornije na razne autoimmune bolesti poput gripe, alergija i sl.

3. Ima značajne učinke na kardiovaskularni sustav. Znanstvenici su dokazali da redovito uzimanje morske soli raspršene u vodi može znatno smanjiti razinu lošeg kolesterola u tijelu.Također, drži krvni tlak pod kontrolom i normalizira nepravilan rad srca.

4. Metabolički poremećaji, poput dijabetesa, mogu se uspješno tretirati i liječiti morskom soli jer ona pomaže smanjenju razine šećera u krvi.

5. Više od 20 posto natrija u našem tijelu akumulira se u kostima, koje se pak oštećuju uslijed nedostatka minerala u krvi i tjelesnim tekućinama. Dodavanjem morske soli u prehranu možete izbjeći i usporiti osteoporozu.

6. Morska sol je također korisna za dišni sustav, a minerali i oligoelementi te strukturni dijelovi algi koje sadrži morska voda pomažu oporavku sluznice. Morska voda ima blagi antiseptički i antibakterijski učinak, što se pripisuje ionima kalcija i magnezija.7. Dobar je izvor kalija (koji olakšava funkcioniranje mišićnih vlakana), pa morska sol tako blagotvorno djeluje na grčeve.

8. Morska sol se smatra prirodnim pročišćivačem krvi. Sadrži veliku količinu vitamina C koji djeluje kao antioksidans i uništava slobodne radikale. Magnezij pak omogućava efikasno djelovanje antioksidansa. Tako morska sol omogućava detoksikaciju stanica kože apsorbirajući sve otrovne tvari iz njih.

9. Kako sol izvlači toksine iz tijela, koža postaje meka i zdrava. Zato kupke s morskom solju mogu poboljšati njen tonus. Takva će kupka potaknut i izlučivanje suvišne vode iz kože i vezivnog tkiva, čime se sprječava nakupljanje suvišne tekućine, pa kožapostaje čvršća, glađa i zdravija.

10. Morska sol je puna vitamina i minerala od vitalne važnosti za pravilnu ishranu stanica. Te hranjive tvari mogu poboljšati stanični metabolizam (izmjenu tvari i energije), održavati tkivo hidratiziranim, potaknuti cirkulaciju na samoj površini kožete, povećati snagu stanične membrane.

11. Kalcij pomaže u čišćenju začepljenih pora na koži.

12. Morska sol idealna je kao prirodni piling kože jer njena tekstura pomaže ukloniti gornji sloj mrtvih stanica kože.

13. Prirodni je lijek za masnu kosu. Morska sol može apsorbirati višak ulja iz vaših uvojaka čineći ih glatkim i lijepim.

14. Uz pomoć mnogih minerala prisutnih u morskoj soli, kosa će dobiti željeni volumen, a vaši će uvojci s lakoćom poskakivati. Štoviše, morska sol može pružiti dovoljno hranjivih tvari folikulima, koje će učiniti mekšima.

15.
Morska sol je izvrsna u borbi protiv peruti. Djeluje izravno na kožu i sprječava njenu suhoću.


Tekst: zadovoljna.hr
 


 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close