Grad Zagreb

Suci se ne mogu dogovoriti je li Thompsonov “Za dom spremni” prekršaj ili ne

Tijekom trosatne rasprave iznesena su tri stava od kojih nijedan nije dobio potrebnu većinu glasova svih sudaca Odjela za prekršaje


Održana je sjednica Odjela za prekršaje protiv javnog reda i mira i javne sigurnosti Visokog prekršajnog suda Republike Hrvatske, a jedna od točaka dnevnog reda bio je i povik “Za dom spremni” u pjesmi Marka Perkovića Thompsona “Bojna Čavoglave”.

“Jedna od točaka dnevnog reda bilo je i ujednačavanje sudske prakse u odnosu na prekršaj Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a u vezi s nepravomoćnom odlukom ovog suda broj Jž 2474/2018. Raspravljalo se o načelnim pitanjima u vezi ostvarenja bića prekršaja iz čl. 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira izvođenjem pjesme “Bojna Čavoglave”, navodi se u priopćenju Visokog prekršajnog suda pa nastavlja:

Tijekom rasprave iznesena su tri stava od kojih nijedan nije dobio potrebnu većinu glasova svih sudaca Odjela. Stoga je odlučeno da se pitanje ima raspraviti na sjednici svih sudaca Visokoga prekršajnog suda Republike Hrvatske.”

Ukratko, Visoki prekršajni sud odlučio je da ništa nije odlučio po ovom pitanju.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club / Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close