ZdravljeIzdvojeno

STOŽER LSŽ: Od sedam oboljelih pet je s Udbine, u nekim zaseocima moguće ukidanje karantene

ČEKAJU SE REZULTATI 10 UZORAKA

Prenosimo dnevno priopćenje Stožera civilne zaštite Ličko-senjske županije:

Poštovani,

Vezano za novonastalu situaciju koronavirusa, do danas je mjera samoizolacije izrečena za ukupno 647 osoba, pod aktivnim nadzorom je 150 osoba, testiranje na koronavirus uzimanjem uzoraka provedeno nad 64 osobe od kojih je 47 negativno, 7 pozitivnih te se čekaju rezultati za 10 uzetih uzorka. Izliječena je jedna osoba.

Od ukupno 7 pozitivnih osoba, pet je s područja Općine Udbina dok su dva oboljela iz Grada Novalje. Očekuju se rezultati ostalih testiranja o čemu ćemo Vas obavijestit.

Proglašena je karantena za područje općine Udbina, a danas tijekom dana je moguće ukidanje karantene u nekim zaseocima koji nisu imali oboljele.

Opskrbu hranom, lijekovima i svim potrebnim preuzima Stožer i sve će se odvijati prema njihovim naputcima. Karantena se ukida 14 dana nakon što se ustanovi posljednji oboljeli.

U protekla 24 sata policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere poštivanja izrečenih mjera opreza samoizolacije „COVID 19“ nad 88 osoba na području Ličko-senjske županije kojom prilikom nije utvrđeno kršenje/nepoštivanje izrečenih mjera samoizolacije.

Zaprimljene su tri dojava građana o kršenju Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanju sportskih i kulturnih događanja i Odluka o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima, utvrđeno je da nije dolazilo do kršenja mjera.

U protekla 24 sata utvrđena su dva kršenja Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj (osobe bez propusnice).

Sretan i blagoslovljen Uskrs želi Vam Stožer civilne zaštite Ličko-senjske županije.

S poštovanjem,

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE
LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close