Tech

Što izbor vašeg internetskog preglednika govori o vama?

Analizom podataka 30.000 ispitanika Adam Grant došao je do zaključka da odabir internetskog preglednika govori o vama više nego što mislite


Odabir internetskog preglednika odnosno browsera govori o vama više nego što mislite, barem tako tvrdi Adam Grant, autor i profesor na Sveučilištu u Pennsylvaniji.

Grant je nedavno objavio knjigu Originals: How Non-Conformists Move the World, u kojoj govori o individualcima čije inovacije mijenjanju industriju. Također, proveo je i mnoga istraživanja kako bi utvrdio zajedničke osobine i radne navike uspješnih ljudi.

Zaključio je kako odabir određenog browsera može puno toga reći o zaposleniku. Analizom podataka 30.000 pojedinaca pronašao je razlike između osoba koje koriste Explorer i Safari te onih koji koriste Firefox i Chrome.

Pojedinici koji se opredjeljuju za Explorer i Safari manje su privrženi radnom mjestu te zaposlenici od njih ne bi trebali očekivati odanost. S druge strane, zaposlenici koji koriste Firefox ili Chrome u prosjeku imaju veće plaće te rjeđe izostaju s posla.

“Sama činjenica da je netko odvojio vremena za instalaciju Firefoxa pokazuje da je ta osoba informirana i zna što želi. Ona je donijela odluku i odlučila je djelovati”, objašnjava Grant.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: express.hr | Foto: vestavialibrary.com

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close