WebIzdvojeno

Što Hrvati guglaju? Ovo su najpretraživaniji pojmovi u 2022.

Google je objavio popis najpretraživanijih pojmova u Hrvatskoj u 2022. te pružio jedinstveni uvid u ovogodišnje trendove.


Invazija Rusije na Ukrajinu koja je započela u veljači ove godine izazvala je niz negativnih posljedica na globalnoj razini, a posebno je snažno utjecala na tržišta energije i hrane.

Stoga ne čudi da se na Googleu najviše pretraživao pojam Ukrajina, uzimajući u obzir neizvjesnosti koje nosi nastavak rata.

Uz Ukrajinu, u Hrvatskoj najviše su se pretraživali sljedeći pojmovi: Matej Periš, Mislav Bago, Aki Rahimovski, Svjetsko prvenstvo u Kataru, Hrvatska – Francuska, Toma Zdravković, Hrvatska- Maroko, Liga nacija te Dinamo – Salzburg.

Za jednu od najsportskijih nacija na svijetu, ljubav i strast prema nogometu ne jenjava. Očekivano, i ove su godine itekako bile praćene utakmice hrvatske nogometne reprezentacije, kao i nastupi nogometnog kluba GNK Dinamo u Ligi prvaka još jednom dokazujući da je nogomet najvažnija sporedna stvar na svijetu.

Što se sportskih događanja tiče, uz najpretraživaniji pojam Svjetsko prvenstvo u Kataru, najguglaniji sportski pojmovi zanimljivi hrvatskim državljanima za 2022. jesu: Hrvatska – Francuska, Hrvatska – Maroko, Liga nacija, Dinamo – Salzburg, Hrvatska – Danska, Dinamo – Chelsea, Dinamo – Milan, Dinamo – Sevilla i Dinamo – Hajduk.

Film Top Gun: Maverick je prešao kino zaradu od milijarde dolara te tako postao drugi film, nakon “Spidermana”, kojem je taj pothvat uspio usprkos pandemiji što je ovaj film dovelo na vrh najčešće pretraživanih filmova. Uz njega, najguglaniji filmovi u Hrvatskoj su: Purple Hearts, Batman, Don’t Look Up i Uncharted.

Serija Nevjera i reality show Gospodin Savršeni našli na vrhu najčešće pretraživanih TV serija, odnosno reality showova. Pretraživački, serije koje konkuriraju Nevjeri su: Euphoria, Kumovi, House of the Dragon i Dahmer.

Gospodin Svršeni našao se u društvu idućih reality showova: Zadruga 5, Ples sa zvijezdama, Survivor, Život na vagi

Kada je riječ o najčešće pretraživanim preminulim osobama na popisu su se, uz nesretno preminuloga Mateja Periša, našli i: Mislav Bago, Aki Rahimovski, kraljica Elizabetha, Anne Heche, Lukas Nola, Bob Saget, Vidoje Ristović, Ivana Trump i Betty White.


 

Komentari

Komentara


Foto: Pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close