VijestiKarijera

Što donosi cjelodnevna škola? Besplatne izvanškolske aktivnosti, informatika od prvog razreda…

Za točno pet dana u cijeloj Hrvatskoj počinje nova školska godina. To ujedno znači da počinje primjena i cjelodnevne škole, novog eksperimentalnog programa koji će obuhvatiti učenike 62 osnovne škole diljem Hrvatske koje su se usudile prijaviti za eksperimentalnu provedbu što će trajati četiri godine.


Te će 62 osnovne škole u četiri godine primjene eksperimentalnog programa udariti temelje, navesti smjernice, izbaciti ili pojačati sadržaje, projekte i načine podučavanja koji daju bolje rezultate učenika za sve ostale hrvatske osnovne škole, koje program cjelodnevne nastave započinju nakon eksperimentalne faze projekta.

Prve 64 osnovne škole dobile su dodatni novac za uređenje škola, uređivanje kuhinja, dobile su dopuštenja za dodatna zapošljavanja te nabavu kvalitetne opreme, i sve će one svoja uređenja i nabave obavljati cijelu školsku godinu.

Novac će se utrošiti u uređenje učionica, klimatizaciju, opremanje informatičkih učionica, opremanje i proširenje učionica kemije, biologije, fizike, ali i opremanje blagovaonica, kutka za odmor učenika, kabineta, prostora za tjelesni, a neke će škole nabaviti i kombije kako bi osigurale prijevoz učenika po matičnim školama.

Podsjetimo, nastava u cjelodnevnoj školi koncipirana je u četiri odgojno-obrazovna programa:

  • Prvi je dio A1 program, odnosno program redovne nastave.
  • Drugi dio je takozvani A2 program, odnosno program potpore, potpomognutog i obogaćenog učenja.
  • B1 izvannastavne aktivnosti
  • B2 izvanškolske aktivnosti

Cijeli članak pročitajte OVDJE.


 

Komentari

Komentara


Izvor: vecernji.hr | Foto: pexels.com

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close