Stiže velika promjena vremena: Temperature neće prelaziti 15 stupnjeva, pripremite i kišobrane

Iznimna iznadprosječna toplina potrajati će još danas, doduše uz nekima sve neugodniju južinu te pad tlaka pred sve bližu hladnu frontu koja stiže do Alpa. Taj će se frontalni sustav uz pripadajuću ciklonu razmjerno brzo tijekom nedjelje premjestiti preko naših krajeva


Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj i dalje dosta sunca i topline. Bit će 26-27 °C, no uz umjeren, u gorju i na sjeveru prolazno na udare jak jugozapadni vjetar. Navečer će malo popustiti, ali tada postupno raste naoblaka.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu sunčano, gotovo bez oblačka na nebu, a južina ovdje malo manje izražena pa će se činiti vrlo toplo, moguće lokalno čak i vruće uz 27-28 °C.

 

U Dalmaciji pretežno sunčan, idealan dan za provesti na otvorenome ili na plaži. Još će biti razmjerno mirno, slabo jugo na sjevernom dijelu i prema otvorenome, a temperatura iznadprosječna za doba godine, kako zraka, tako i samog mora.

Na sjevernom Jadranu djelomice sunčano i razmjerno toplo, ali glavnina oblaka bit će na širem riječkom području. Posvuda oblačnije kasnije navečer uz daljnje jačanje južine, a pritom će porasti vjerojatnosti za kišu. Do, tada još razmjerno toplo, čak i malo toplije nego jučer.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Od nedjelje počinju prave jesenske prilike u kojima temperatura neće prelaziti 15 °C. Kreće sve već u noći na nedjelju uz jače naoblačenje i kišu, lokalno obilniju u gorju te u dijelu središnje Hrvatske…. moguće praćenu i grmljavinom. Činit će se i hladnije uz pojačan sjeverac i sjeveroistočnjak. Prolazno sunčanije zatim početkom novog tjedna, ujutro hladno, ali od srijede opet s povremenom kišom.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu u nedjelju pogoršanje najprije na sjevernom dijelu, a tek kasnije navečer na krajnjem jugu. Bit će izraženih pljuskova praćenih grmljavinom, a u drugom dijelu dana jugo će naglo okretati na jaku do olujnu buru. To će u ponedjeljak malo rastjerati oblake, no već od utorka kiša opet sve izglednija, ovaj put najprije u Dalmaciji, a jačati će i jugo.


 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close