ŽupanijskaPolitika

STIŽE ISTINA Načelnik Kovač objavio koliko je koji medij plaćen iz njegove Općine, ali od 2013. godine…

PRAVO RAZOTRKIVANJE LIČKIH MEDIJA JE POČELO?

Bilo je pitanje trenutka kada će ličke općine i gradovi krenuti s pravim informacijama o plaćanju ličkim medijima, a čini se da s tim prvi počeo načelnik Općine Plitvička jezera Ante Kovač


Burna medijska scena prepuna lažnih informacija koje plasiraju dva lokalna (inače suprostavljena) portala iz Gospića, danas je dobila novi zaokret. Načelnik Kovač, ponukan medijskim maltretiranjem od strane lokalnih medija zbog “prava na pristup informacijama”, danas je transparentno objasnio o čemu se radi.

Podijelio je iznose na dva mandata, te je javno pokazao o kakvim se iznosima i medijima radi. Portal Lika online, po tablici načelnika Kovača, dobio je 155.750,00 kuna za svoje promoviranje Općine. Spominju se i drugi mediji, međutim većina njih ima značajno manje iznose, pri čemu se najviše ističe “Almanah”.

Za usporedbu, Kovač pokazuje i kako je u prethodnom mandatu za medije potrošeno 244.500,00 kuna, dok je u njegovom potrošeno samo 24.212,00 kuna.

Uz to napisao je i komentar:

Kako se u zadnje vrijeme stvara velika buka o tome tko je čiji novinar i koliko pojedina općina izdvaja za medijski marketing, evo u prilogu tablica kako je to radila naša općina u zadnjih 8 godina. Oni koji su tražili službene upite na temelju pristupa informacijama će dobiti službene odgovore. Ali budući da se podaci traže selektivno za samo određeno razdoblje, odlučio sam s vama podijeliti zadnja dva mandata da javnost može usporediti. Vidljivo je da je u prošlom mandatu (smeđe) potrošeno deset puta više nego u ovom (zeleno) ako se izuzmu oglašavanja u narodnim novinama, županijskim glasnicima i medijima kada se po zakonu moramo oglašavati najčešće prilikom nekih natječaja. Vidljivo je da je ova vlast podupirala isključivo tiskane medije jer su oni u e-dobu u nezavidnom položaju.
Možda na koncu bude i jasno zašto sam ja facebook načelnik.

U nastavku pogledajte tablicu koliko su plaćeni lički mediji, ali ne u njegovom mandatu već u dva mandata, dakle od 2013. godine do 2020. godine.


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close