Turizam

STAROM CESTOM: U Korenici promatrajte noćno nebo kroz teleskop i uspnite se na Mrsinj

Prije nekoliko dana krenuli smo na put starom cestom prva postaja bio nam je Karlovac a odmah nakon njega zaustavili smo se u Rakovici. Danas vas vodimo u Korenicu.


Korenica se smjestila podno planinskog lanca Ličke Plješivice. Središte je Općine Plitvička jezera. Nastala je i razvila se u obrambeno naselje podno srednjovjekovne utvrde Mrsinj, koja je neko vrijeme bila sjedište Krbavske biskupije.

 Astronomsko društvo

Astronomsko društvo Korenica je jedno od najmlađih, ali i najaktivnijih astronomskih društava u Hrvatskoj. Društvo je prvenstveno orijentirano na rad sa mladima, posebno učenicima osnovnih škola u Korenici i Udbini. Društvo od samoga početka održava javna promatranja važnijih astronomskih događaja i njihova vrata su kroz cijelu godinu otvorena zaintersiranim ljudima koji žele saznati nešto više o astronomiji ili samo po prvi put pogledati noćno nebo kroz teleskop.

Gola Plješevica

Gola Plješevica jedan je od vrhova Plješevice, koja se proteže od Plitvičkih jezera do Zrmanje. Put  najvećim dijelom vodi kroz šumu. Duljina puta je nešto malo manja od 6 km, a visinska razlika je 980 metara. Ova “šetnja” traje nešto više od tri sata no poslastica koja Vas očekuje na vrhu oduzima dah, a to je naravno jedinstven pogled na Liku i Bihaćku kotlinu. Ljubitelji planinarenja ovdje svakako dolaze na svoje.

Objavu dijeli Brad Turner (@bradaturner)

Mrsinj-grad

Još jedna destinacija koju svakako trebate posjetiti ako ste ljubitelj planinarenja. Utvrda Mrsinj  nalazi se podno istoimenog vrha visokog 1259 metara. Uspon traje sat i pol, a planinarska staza koja vodi iz Korenice provest će vas preko slikovitih koreničkih zaselaka, livada i šuma. Sa Mrsinj-grada proteže se prekrasan pogled na Korenicu.

Airsoft klub Lika u Korenici

Ako vas fasciniraju vojni simulacijski sportovi i spremni ste pokazati svoju brzinu i spretnost idealna destinacija je Airsoft klubu Lika. Za razliku od Paintballa, u Airsoftu je oružje realnije i preciznije, a borba se vodi na mnogo većem području. Više o ovom uzbudljivom sportu i Airsoft klubu Lika doznajte OVDJE


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Instagram, LIKACLUB

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close