LikaŽupanijska

Starčević Stilinoviću: “Ovdje se ne radi o snijegu, već o vašim međusobnim i međustranačkim odnosima”

Na redakciju portala Lika Club jutros je stiglo reagiranje gradonačelnika Karla Starčevića na priopćenje gospićkog HDZ-a u kojem su se osvrnuli na situaciju sa čišćenjem snijega u Gospiću.


Priopćenje gradonačelnika Starčevića prenosimo u cijelosti:

Poštovani gospodine Stilinović,

nakon Vašeg gotovo nevjerojatnog i šokantnog priopćenja objavljenog u medijima, a vezanog uz čišćenje snijega u Gospiću, ne mogu Vas ne upitati: što se to danas u Gradu Gospiću dogodilo ili što ste Vi to tako veliko vidjeli?
Naime, snijeg je besprijekorno očišćen, a u to sam se i danas poslije podne u obilasku uvjerio, zimska služba radi svoj posao, nigdje nema nikakvih poteškoća i svi izvođači radova odabrani na natječaju odrađuju sve po pravilima po kojima zimska služba radi i koja je pod kontrolom dežurnog djelatnika Grada.

Čišćenje područja grada Gospića na natječaju je povjereno Lika cestama i Grad kao naručitelj radova je ove godine zadovoljan učinjenim. Iz Vašeg se priopćenja itekako da naslutiti da Vi niste zadovoljni radom Lika cesta, moram napomenuti, koju vodi Vaš stranački kolega, pa Vas moram zamoliti da nam opišete mjesta koja po Vama nisu uredno očišćena pošto je nama nemoguće kontrolirati više od 470 km cesta.

Dakako da su tu i naši sugrađani koji nam se jave kao i Vi, ali sa ciljanom dionicom i konkretnim mjestom što Vi nažalost niste učinili. Ako ste Vi sa Vašim stranačkim kolegom eventualno u konfliktnim odnosima pa njega prozivate preko Grada Gospića moram reći da to nije za nas prihvatljivo. Ukoliko ste primijetili da je poneki dio ceste možda malo lošije očišćen, trebali ste kako nas tako i Vašega kolegu nazvati i uputiti ga da obrati pozornost i organizira čišćenje i tog dijela. To bi bilo apsolutno politički i prijateljski korektno.

Kao gradonačelnik zaista Vam nemam što odgovoriti na Vaša ostala pitanja iz priopćenja, kada svaka osoba koja prošeta ili se proveze gradom može vidjeti da je sve i više nego propisno očišćeno. Ako se sjećate prošle godine nakon što smo imali poteškoća s jednim od kooperanata koji čisti snijeg, kao gradonačelnik sam se javno ispričao građanima. Zašto tada niste prozivali koncesionara?

Međutim ovdje se ne radi o snijegu već o vašim međusobnim i međustranačkim odnosima koje bi malo tko mogao u ovome trenutku razumjeti. Tko zna, možda se traži novi direktor Lika cesta, možda novi direktor HR šuma, možda se formiraju i na lokalnoj razini poznate HDZ-ove frakcije, a možda Vam je samo dosadno.

Ostajemo i dalje otvoreni za sve konkretne primjedbe i prijedloge, ali ne za ovakve nebuloze.

S poštovanjem,
Karlo Starčević, gradonačelnik Gospića


 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close