VijestiNacionalnaŽupanijskaPolitika

HRejting pokazuje: Lika (opet) možda dobiva samo 1 saborskog zastupnika

PORAZNI TREND

Porazni trend da Ličko-senjska županija koja zauzima veliki dio kontinentalne Hrvatske kao najveća hrvatska županija, ima samo jednog saborskog zastupnika, nastavlja se.

No, ovaj put je još gore, jer matematički, teoretski se neće dogoditi čak ni to. Naime, novi HRejting HRT-a pokazuje da HDZ u VII. Izbornoj jedinici u kojoj je inače uvijek pobjeđivao i dobivao veliki broj mandata, očekuje oko 6 mandata. Petry je na 6. mjestu na listi, što znači da je mjesto rubno.

Podsjetimo, šanse za ulazak u Sabor realno ima samo 3 kandidata iz Ličko-senjske županije. To su Ernest Petry (HDZ), Goran Bukovac (lista Fokusa i Republike) i Danijel Tušak (lista Fokusa i Republike).

Očekuje se da će HDZ ukoliko osvoji vlast ipak pustiti Petryja u Sabor Republike Hrvatske, ali Lika zaslužuje mnogo bolje mjesto od puštanja i milosti, kako bi sudjelovala u glavnim državnim odlukama i na glavnoj državnoj govornici.

Trend poštovanja Like i ličkog brenda svakako je porazan, vjerujemo da će Lika ovaj put dobiti bar jednog jedinog saborskog zastupnika, od njih 151.

Nekad se pitamo, može li gore od ovog?

 

Foto: HRT

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Back to top button
Close