Ličko-senjska županijaObrazovanjeKarijera

Starčević se pohvalio: 2017. u Gospiću nije bilo stipendija, a danas se za njih izdvaja više od 1 milijun kuna!

NEKAD 0, DANAS MILIJUN

Karlo Starčević iz Gospića u političkoj je kampanji kao i njegovi suparnici, ali ovo je zanimljiv podatak važan za Liku


Na svojoj Facebook stranici objavio je podatak svakako vrijedan spomena za ličku mladost. Naime, Karlo Starčević u svom mandatu nije primao svoju mjesečnu plaću koja je trebala biti visoka za hrvatske prilike, te ju je u kompletnom iznosu poklanjao studentima i učenicima svog grada. Riječ je o ukupno 48 plaći gradonačelnika Starčevića kojima su studenti i učenici mogli lakše funkcionirati i učiti za kvalitetniju i pametniju ličku budućnost.

Ukupno, kako navodi Starčević, Grad Gospić je izdvojio 650 000 kuna, a on sam 500 000 kuna. Dolazimo do ukupnog iznosa koji premašuje 1 150 000 kuna.

Rijetki su primjeri općina i gradova u Hrvatskoj u kojima se gradonačelnik odriče svoje plaće za “bolje sutra”, a ovo je jedan lijepi lički primjer koji mnogo govori o njegovom promišljanju o budućnosti Ličko-senjske županije.

Iako mu politički protivnici vole spočitavati neke posebnosti njegova stila rada, nitko se dosad nije usudio osporiti činjenicu da se gradonačelnik službeno za gradske poslove vozi o svom trošku, ne naplaćuje svoje vrijeme za rad koje drugi ljudi standardno naplaćuju, a zaključno – sve troškove za vođenje grada pokriva iz svog osobnog džepa.

Objavljuje Karlo StarčevićSrijeda, 5. svibnja 2021.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Nita Ratković, Grad Gospić

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close