AutomotoTurizamIzdvojeno

SPEKTAKL NA ŽELJAVI Posjetili smo “Pink Wing” – karavanu luksuznih automobila na vojnom aerodromu u Lici!

EKSKLUZIVNO

Posjetili smo Pink Wing karavanu na Željavi!


Automobilistički lifestyle događaj poznat pod imenom Pink Wing već šestu godinu zaredom se održava u Hrvatskoj. Zamišljen kao promocija skupocjenih automobila, projekt Pink Wing okuplja ljubitelje i vlasnike luksuznih automobila iz cijele Europe na petodnevnom putovanju kroz Lijepu našu.

Spektakularna karavana je krenula 9. lipnja iz Zagreba, a sudionici se preko Like idu do Opatije. U okviru događanja u četvrtak su zastali na Željavi, nekadašnjoj vojnoj bazi nedaleko Plitvica, gdje se održao reli Pink Wing.

Na prostoru napuštenog vojnog aerodroma okupilo se 60 vozača luksuznih i sportskih automobila. Bilo je tu Ferrarija, Lamborghinija, Audija R8, Tesli, tuniranih automobila raznih marki, sve do onih koje često viđamo na cesti poput Mercedesa i BMW-a, ali niti jedna od ovih atraktivnih jurilica nije jeftinija od 100 tisuća eura, a neke su vrijedne i preko 500 tisuća eura.

Posebnu pažnju okupljenih privukao je najbrži serijski automobil na svijetu. Rimac automobili, kao jedan od partnera ovogodišnje manifestacije, na reliju u Željavi su predstavili svoj rekordni hiperautomobil Neveru. Nevera je na pisti u kontroliranim uvjetima testirala i velike brzine, a sve je zabilježeno i snimkama.

Rimac automobili osim svoje Nevere, predstavili su i bicikle Greyp, poznate po visokoj kvaliteti, te kao još jedan simbol proizvodnje visoke tehnologije iz Hrvatske. Sudionici su ih vozili po pisti te komentirali odlične performanse.

Kako bi stvar bila još atraktivnija, organizatori su se pobrinuli za prelete helikoptera koji su iznad Željave podsjetili sve posjetitelje na samu izvornu svrhu Željave, a to je vojni aerodrom. Podsjetimo, vojni aerodrom potječe iz vremena Jugoslavije, kada je Josip Broz Tito podno Plješivice odlučio sagraditi veliki vojni kompleks preko kojeg će kontrolirati zračni prostor velikod dijela bivše države. To mu je i uspjelo, a kada je bilo jasno da će bivša država propasti, aerodrom je miniran i uništen kako ga ne bi mogli koristiti Hrvati.

Pogledajte galeriju fotografija koju smo zabilježili na Željavi, a veliku priču o ovom velikom ličkom događaju čitajte u novom broju The Plitvice Timesa koji izlazi uskoro.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Vedran Božićević, Lika Club

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close