ZnanostTech

SpaceX rutinski spušta šestu raketu Falcon 9

SpaceX je noćas u orbitu lansirao japanski satelit i potom uspješno vratio raketu. U rujnu ili listopadu mogli bi prvi put lansirati i neku od raketa koje su već bile u svemiru


Nakon što su noćas uspješno lansirali japanski komunikacijski satelit u orbitu, SpaceX je uspješno spustio raketu Falcon 9 na platformu u Atlantiku. Još jedan uspjeh u nizu za američku kompaniju označava već šestu raketu koju su uspjeli vratiti nakon lansiranja (4 na platformu i 2 na kopno) te će se i ona pridružiti sve većoj gužvi u hangaru i čekati svoj red za povratak u svemir.

Ovo slijetanje je bilo još izazovnije jer je Falcon 9 nosio satelit JCSAT 16 na visinu iz koje će se postaviti u geostacionarnu orbitu. To je iznimno eliptična orbita na visini od oko 32.000 km, a da bi došli do te visine potrebno je puno više goriva i veća brzina nego za let do Međunarodne svemirske postaje.

Pročitajte više na 24sata.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: spaceref

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close