VijestiScena

Smotra folklora u Otočcu ove godine će se održati 18. put

Ove će se godine 18. Smotra folklora Otočac 2017. održati u Otočcu 23. i 24. lipnja 2017. u organizaciji Gackog pučkog otvorenog učilišta.


Tradicionalni dvodnevni program Smotre uključuje Izbor najljepše djevojke u narodnoj nošnji i najoriginalnije muške narodne nošnje prvog dana Smotre te mimohod ulicama grada, pojedinačno predstavljanje folklornih društava i koncert drugog dana Smotre.

Kao jedina manifestacija takve vrste na području Ličko-senjske županije Smotra će okupiti domicilna, ali i gostujuća folklorna društva čije će nastupe vrednovati stručno povjerenstvo u sastavu dr.sc. Joško Ćaleta, dr.sc. Tvrko Zebec, Josip Forjan, prof. i Katarina Bušić, prof.

Program prvog dana 18. Smotre folklora počet će u 20 sati u velikoj dvorani Gackog pučkog otvorenog učilišta Izborom najljepše djevojke u narodnoj nošnji i najoriginalnije muške narodne nošnje na kojem će sudjelovati 8 parova: Ivana Jurković i Klaudio Burić iz KUD-a “Dangubice” (Kuterevo), Nika Šitum i Dario Raulić iz KUD-a “Kraljica Katarina” (Donji Lapac), Antonela Marković i Josip Vidmar iz HKUD-a “Lika” (Lički Osik), Nikolina Kalanj i Dane Đukić iz SKD-a “Prosvjeta” (Udbina), Snježana Milković i Ivan Hećimović iz HKUD-a “Perušić” (Perušić), Marijana Dubravčić i Milan Nikšić iz KUD-a “Lipa Sinac 1923.” (Sinac), Petra Nikšić i Matej Delač iz HKUD-a “Široka Kula” (Lički Osik) te Loreta Majnarić i Tomislav Devčić iz FD-a “Otočac” (Otočac).

Središnji program drugog dana počet će u 17 sati mimohodom sudionika, a pojedinačni nastupi skupina u 17:45 na pozornici ispred Gackog pučkog otvorenog učilišta.

Ove godine na 18. Smotri folklora sudjeluje ukupno 17 folklornih skupina, što s područja Ličko-senjske županije, što gostujućih skupina: KUD “Brinje” (Brinje), KUD “Lipa Sinac 1923” (Sinac), PU “Dedi” (Donji Kosinj), KUD “Vidovec” (Vidovec), KUU “Gacka” (Ličko Lešće), KUD “Dangubice” (Kuterevo), FA “Dr. Ante Starčević” (Gospić), HKUD “Bribir” (Bribir), KUD “Kraljica Katarina” (Donji Lapac), SKD “Prosvjeta” (Udbina), KUD “Sveta Kata” (Zemunik), LIS “Plješevica” (Zagreb), HKUD “Korenica” (Korenica), HKUD “Perušić” (Perušić), KUD “Lipovac” (Generalski Stol), HKUD “Široka Kula” (Lički Osik) i FD “Otočac” GPOU-a Otočac.

Posljednji dio programa počet će u 21 sat nastupom tamburaškog sastava “Garavuše”. Jedan od medijskih pokrovitelja smotre folklora u Otočcu je i portal LIKACLUB.

18 SMOTRA FOLKLORA OTOČAC 2017

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close