Karlovačka županijaEuropaTurizam

SLUNJ Uvodi se besplatni internet na užem području grada i u vodeničarskom naselju Rastoke

BESPLATNO SURFANJE

Osim europskog projekta “WIFI4EU” vrijednosti 15 tisuća eura, Grad Slunj je i unutar projekta “Vodene tajne Slunja” osigurao gotovo 930 tisuća kuna za uspostavu potrebne infrastrukture za pristup besplatnom WiFi signalu u užem dijelu gradu.


Internet je ključna infrastruktura za povezivanje sadržaja i podizanja edukativnog elementa projekta “Vodene tajne Slunja”, kojeg provodi Grad Slunj u suradnji s Javnom ustanovom Natura Viva te Turističkom zajednicom Grada Slunja. Stoga je upravo unutar projekta provedena aktivnost uspostavljanja besplatnog pristupa bežičnog interneta na užem području Slunja i u vodeničarskom naselju Rastoke. Kako poručuju iz Gradske uprave, na navedenim lokacijama provučena je optika te su uspostavljene 23 pristupne točke koje osiguravaju brzinu 300/300 Mbps.

– Time smo osigurali osnovnu i kvalitetnu infrastrukturu za daljnji razvoj digitalizacije Grada, stvaranje dodatne turističke ponude te uvođenju pametnih rješenja za potrebe gospodarstva, svih stanovnika i posjetitelja grada Slunja. Završetkom aktivnosti kvalitetnim WIFI signalom, kojim će brzina pristupa interneta iznositi minimalno 250/125 Mbps, bit će pokriven dio centralnog naselja -Trg dr. Franje Tuđmana, Ulica braće Radića, Trg Zrinskih i Frankopana, Frankopanska ulica, naselje Rastoke, te gradsko kupalište.

Završetak svih aktivnosti na uspostavi WIFI signala očekuje se krajem ove godine, a ukupna vrijednost investicije koja se provodi unutar projekta „Vodene tajne Slunj“ iznosi gotovo 930 tisuća kuna. Također, Grad Slunj je još u prošloj godini u okviru inicijative Europske komisije „WIFI4EU“ osigurao voucher od 15 000 eura bespovratnih sredstava te je besplatnim internet signalom pokriveno dodatnih nekoliko lokacija od javnog značaja.

– Krajnji rezultat ovih aktivnosti bit će ugradnja kvalitetne internet infrastrukture koja će biti podrška i oslonac budućim tehnologijama u cilju održivog razvoja gospodarstva i turizma na području grada, poručuju iz Grada Slunja.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: KA portal | Foto: LIKACLUB/Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close