VijestiTurizam

Slovenski skijaški centri računaju na goste iz Hrvatske

SEZONA U UVJETIMA PANDEMIJE

Slovenski skijaški centri pripremaju se za punu sezonu u uvjetima pandemije koronavirusa, pri čemu računaju na strane goste, pa i one iz Hrvatske, budući da je najavljeno kako će se epidemiološka situacija kroz mjesec dana smiriti.


“Nadamo se da će uz primjenu svih propisanih mjera zimska sezona kod nas početi sredinom prosinca. Računamo u prvom redu na naše domaće goste i skijaše iz Hrvatske”, kazao je za Slovensku televiziju Blaž Veber iz skijališta Kranjska Gora.

Zbog situacije u Velikoj Britaniji Kranjska Gora ove zime ne može računati na engleske goste, koji su ranije bili među češćim posjetiteljima, ali ni na skijaše iz mnogih europskih država koje se suočavaju s velikim brojem zaraženih, pa ne preporučuju riskantne odlaske u inozemstvo.

No slovenski skijaški centri računaju da će strogi režim sa zatvaranjem i najtežim restrikcijama u Sloveniji prestati za oko mjesec dana, pa će i skijališta moći raditi, premda neka na granici rentabilnosti i sa znatno manje posjetitelja, osobito iz inozemstva.

Hrvati su nam do sada po brojnosti bili treći po redu posjetitelji u zimskoj sezoni i zahvaljujući njima uvijek smo od Božića do 10. siječnja imali pun kapacitet. Ako zdravstvena situacija bude kako očekujemo, vjerujem da će nam ostati vjerni, onako kako su Slovenci ovog ljeta ostali vjerni hrvatskim destinacijama na Jadranu”, kazao je Veber, dodavši da sa svojim gostima iz Hrvatske uvijek ostaju u dobrim odnosima.


 

Komentari

Komentara


Foto: PEXELS

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close