HrvatskaVijesti

Slavonia Band ima novi hit za svadbe – pjesma “Ajde kumo” nastajala je 3 godine

Pjesma “Ajde kumo”, novi singl popularnog Slavonia Banda, nastajala je gotovo 3 godine.


Ideja je krenula krajem 2019. kada su u razgovoru s producentom Marinom Bandom došli do zaključka da, trenutno, u eteru nedostaje pjesma o kumi, čija je uloga vrlo bitna u svatovima, ali nekako uvijek “svu slavu” odnese kum i većina pjesama je pisana upravo u tom smjeru. Sama je pjesma snimljena još u ožujku 2020., a po završetku počeli su prvi dogovori oko spota.
“Kao što svi znamo, dogodile su se neke nepredviđene okolnosti, ključna 2 tjedna postala su 2 godine pa se na snimanje spota čekalo sve do lipnja 2022.”, rekao nam je Branko Ilakovac, pjevač Slavonia Banda. No, tko čeka taj i dočeka pa je “Ajde kumo” objavljena u trenutku kada su se svadbe, odnosno vjenčanja, vratila u punom smislu riječi.

Autor pjesme i aranžmana Marin Bando dodaje:

“Razmišljao sam duže vremena o tome kako postoji jako puno svatovskih pjesama, ali da nisu sve uloge ravnomjerno zastupljene, tako sam došao do zaključka da je uz same mladence, koji su svakako najvažniji na vjenčanju, vrlo bitna uloga kumova. O kumu, kao što znamo, postoji jako puno pjesama, dok s druge strane o kumi baš i ne. Pozvao sam svog dugogodišnjeg prijatelja i suradnika Ivana Šebalja te smo zajedničkim snagama napisali i skladali ovu pjesmu.”
Za pjesmu je snimljen i videospot u režiji Darija Lepoglavca, a kako je došlo do ideje za spot pojasnio je Dražen Ančić iz Slavonia Banda:
“Htjeli smo u spotu prikazati atmosferu svatova i duže vrijeme smo razmišljali da napravimo zanimljiv spot čija se radnja ne bi odvijala samo u svatovima. S idejom nam je pomogao kolega Nikola Bosilj iz Mejaša koji je predložio da u spotu prikažemo kumine pripreme za svadbu. Kako bi se kuma imala vremena urediti za svatove, dečki iz benda su je zamijenili u kućanskim obavezama. Spot je sniman na predivnoj lokaciji Etno farme Mirnovec i doista je bio pravi doživljaj uživati u ljepotama farme dok smo čekali svoj red za snimanje.”

Ulogu kume sjajno je odradila Antoanet Levačić, Kraljica Hrvatske 2016., dok su mladence glumili Tina Marić i Stipo Marić i to samo tjedan dana nakon što su te iste uloge zapravo i odigrali.

“Nadamo se da će naša publika uživati u pjesmi i spotu te da će ova pjesma postati neizostavni dio repertoara kako na svadbama tako i na djevojačkim večerima”, poručuje Slavonia Band.

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close