Slalom u Leviju otkazan

Iva Biondić

Slalom za skijašice i skijaše u Svjetskom kupu koji su se trebali održati 14. i 15. studenog u Leviju otkazuju se zbog izuzetno visokih temperatura, objavljeno je u četvrtak


‘U Leviju imamo najučinkovitiji sustav za pravljenje umjetnog snijega i vrlo iskusnu ekipu. Da nam je vrijeme omogućilo izglede da pripremimo stazu u Leviju, mi bismo to učinili. Vrijeme nam to nije omogućilo ove godine’, izjavio je Janne Pelkonen, glavni tajnik organizacijskog odbora utrka Svjetskog kupa u Leviju.

Prema Finskom meteorološkom zavodu studeni je izuzetno topao. U prvim danima studenog zabilježen su visoke tempoerature u 20 lokacija u Finskoj. Pravljenje snijega je započeto početkom listopada i do sada je polovica potrebog snijega na stazi.

‘Cijenimo naporan posao kojeg je obavio organizacijski odbor u Leviju da se utrke Svjetskog kupa održe. Na žalost, zbog nedostatka snijega znamo da ne bi bilo pošteno prema sportašima, navijačima pa čak i skijalištu da se utrke održe u neidealnim uvjetima’, kazao je šef utrka za skijašice u Svjetskom kupu Atle Skaardal.


 

Tekst: tportal.hr

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u