Scena

Simfonijski puhački orkestar Oružanih snaga RH nastupa na Zagreb Classicu

Nakon fantastičnog sinoćnjeg koncerta 2Cellos održanog na Tomislavcu pred više od 30.000 obožavatelja  – Zagreb Classic ide dalje


Bohemian Rhapsody, We will rock you i The Queen Symphony samo su dio programa koji će u sklopu festivala na koncertu u ponedjeljak 4. srpnja u 21:00 sat na Tomislavcu izvesti Simfonijski puhački orkestar OSRH. Uz orkestar na veličanstvenoj pozornici festivala klasične glazbe nastupiti će i Šibensko pjevačko društva ‘Kolo’ koje će se Orkestru pridružiti u izvođenju repertoara grupe Queen.

Publika će u jednom od najljepših parkova metropole imat priliku slušati reprezentativni orkestar koji je od svog osnutka 1991. godine razvio opsežnu koncertnu djelatnost u Zagrebu ali i širom Hrvatske.

Najveći dio njihova repertoara čine originalne skladbe za puhače, hrvatske praizvedbe djela svjetske glazbene baštine, djela suvremenih skladatelja i praizvedbe hrvatskih autora. Uz prvog šefa-dirigenta Mladena Tarbuka njegova nasljednika Tomislava Fačinija i stalne goste-dirigente Dragana Sremca i Tomislava Uhlika, orkestrom su ravnali mnogi uvaženi dirigenti. Uz koncertnu djelatnost, orkestar je veoma uspješno nastupao i na mnogobrojnim međunarodnim festivalima vojnih orkestara diljem Europe.

Simfonijski puhački orkestar OSRH dobitnik je hrvatskih glazbenih nagrada – diplome Milka Trnina za vrhunske glazbene domete u 1997. godini, te nagrade Vatroslav Lisinski 1998. za izvođenje hrvatskih skladatelja. Trenutno pod vodstvom zapovjednika i dirigenta Miroslav Vukovojac-Dugana djelovanje orkestra obilježava bogata koncertna aktivnost uz veliku angažiranost na protokolarnim, ceremonijalnim  i ostalim zadaćama u okviru Oružanih snaga RH.

Do kraja festivala očekuju nas još i koncerti Jeunesses Musicales Jazz World Orchestra, a na travnjaku Tomislavca, posjetitelji će imat priliku uživati  i  u projekciji kultnog nijemog film Charlieja Chaplina  Mališan uz pratnju Zagrebačke filharmonije, dok će HNK Zagreb za veliko finale zatvaranja festivala izvesti operu Nikola Šubić Zrinjski.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close