Scena

Simfonijski puhački orkestar Oružanih snaga RH nastupa na Zagreb Classicu

Nakon fantastičnog sinoćnjeg koncerta 2Cellos održanog na Tomislavcu pred više od 30.000 obožavatelja  – Zagreb Classic ide dalje


Bohemian Rhapsody, We will rock you i The Queen Symphony samo su dio programa koji će u sklopu festivala na koncertu u ponedjeljak 4. srpnja u 21:00 sat na Tomislavcu izvesti Simfonijski puhački orkestar OSRH. Uz orkestar na veličanstvenoj pozornici festivala klasične glazbe nastupiti će i Šibensko pjevačko društva ‘Kolo’ koje će se Orkestru pridružiti u izvođenju repertoara grupe Queen.

Publika će u jednom od najljepših parkova metropole imat priliku slušati reprezentativni orkestar koji je od svog osnutka 1991. godine razvio opsežnu koncertnu djelatnost u Zagrebu ali i širom Hrvatske.

Najveći dio njihova repertoara čine originalne skladbe za puhače, hrvatske praizvedbe djela svjetske glazbene baštine, djela suvremenih skladatelja i praizvedbe hrvatskih autora. Uz prvog šefa-dirigenta Mladena Tarbuka njegova nasljednika Tomislava Fačinija i stalne goste-dirigente Dragana Sremca i Tomislava Uhlika, orkestrom su ravnali mnogi uvaženi dirigenti. Uz koncertnu djelatnost, orkestar je veoma uspješno nastupao i na mnogobrojnim međunarodnim festivalima vojnih orkestara diljem Europe.

Simfonijski puhački orkestar OSRH dobitnik je hrvatskih glazbenih nagrada – diplome Milka Trnina za vrhunske glazbene domete u 1997. godini, te nagrade Vatroslav Lisinski 1998. za izvođenje hrvatskih skladatelja. Trenutno pod vodstvom zapovjednika i dirigenta Miroslav Vukovojac-Dugana djelovanje orkestra obilježava bogata koncertna aktivnost uz veliku angažiranost na protokolarnim, ceremonijalnim  i ostalim zadaćama u okviru Oružanih snaga RH.

Do kraja festivala očekuju nas još i koncerti Jeunesses Musicales Jazz World Orchestra, a na travnjaku Tomislavca, posjetitelji će imat priliku uživati  i  u projekciji kultnog nijemog film Charlieja Chaplina  Mališan uz pratnju Zagrebačke filharmonije, dok će HNK Zagreb za veliko finale zatvaranja festivala izvesti operu Nikola Šubić Zrinjski.


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close