Shiffrin obranila naslov najbolje na Sljemenu!

Iva Biondić

Amerikanka, iako je napravila pogrešku u donjem dijelu prvog laufa, slavila je ispred Austrijanke Kathrin Zettel sa 1,68 sekundi prednosti! Treća je završila Nina Loeseth iz Norveške, kojoj je ovo prvi plasman na postolje u karijeri.

Shiffrin je do pobjede došla na svoj način, dominantno, te je još jednom pokazala da je daleko najbolja slalomašica svijeta. Ovo joj je ukupno jedanaesta pobjeda u karijeri i druga na Sljemenu. Prvi put je slavila na posljednjoj održanoj utrci na Crvenom spustu, 2013. godine.

 Najveće iznenađenje na Sljemenu je plasman Erin Mielzynski na šesto mjesto sa startnim brojem šest. Veliki rezultat napravila je i Sara Hector, koja je sa startnim brojem 61 završila deveta.
Slovenka Tina Maze, vodeća u Svjetskom kupu, završila je na petom mjestu s 3,50 sekundi zaostatka. Nakon prve vožnje razočarana Tina ušla je raspravu sa svojim timom, te nervozno bacila skije na pod.
Nastupile su i četiri hrvatske predstavnice. Leona Popović, Matilda Šola i Iva Mišak su odustale, Saša Tršinski zaostala više od sedam sekundi.
Nakon utrke slalomašica na programu je i humanitarna utrka legendi.

Foto: Index, Hina
Tekst: Index

Pogledajte spektakularan video kanjona rijeke Like!

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u