VijestiLokalnaPolitika

Šef veterinara: Trebamo pomoć vojske i civilne zaštite; Poznati svinjogojac: Tražimo ostavku ili smjenu ministrice!

DRAMA U SLAVONIJI

Tražimo ostavku ili smjenu ministrice poljoprivrede Marije Vučković i ravnateljice Uprave za veterinarstvo i sigurnost hrane Tatjane Karačić, a ako se to ne ostvari, spremni smo izaći na ulice i prosvjedovati – poručio je Antun Golubović, poznati svinjogojac iz Đurića, ujedno predsjednik Sektora za svinjogojstvo HPK.


– Ako ne dođe do njihovih ostavki ili smjene, spremni smo izaći na ceste da zaustavimo tzv. akcijski plan, kako oni nazivaju suzbijanje afričke svinjske kuge, a to je ustvari akcijski plan uništenja svinjogojstva u Vukovarsko-srijemskoj županiji, pa i šire. Taj se tzv. akcijski plan sastoji od dviju opcija – jedna je da sudbina svinja bude eutanazija i da završe u Agroproteinci, a druga da završe u jednoj mesnoj industriji koja plaća 0,95 eura za kilogram, dok država dodaje još 0,80 eura, što smatramo čistim pogodovanjem, koje se može usporediti s ratnim profiterstvom.

Očitovanje o zahtjevu svinjogojaca i prozivkama na račun vladajućih zatražili smo i od Ministarstva poljoprivrede. “Uz puno razumijevanje nezadovoljstva pojedinih posjednika zbog eutanazije svinja, ministrica poljoprivrede Marija Vučković u konkretnom slučaju ne vidi razlog zbog kojega bi podnijela ostavku,” odgovorili su nam iz Ministarstva poljoprivrede.

Navode i da “Nacionalni veterinarski sustav daje sve od sebe i radi dobro – točno je predvidio smjer kretanja bolesti i epidemiološka slika je potvrđena”.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.


 

Komentari

Komentara


Izvor: jutarnji.hr | Foto: pexels.com

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close