DogađanjaHrvatskaVijesti

Seed Holden predstavlja zvučnu kulisu “širokog svijeta”

HRVATSKI KANTAUTOR S BERLINSKOM ADRESOM

Seed Holden, hrvatski kantautor s berlinskom adresom, ponovno oduševljava novim materijalom, naročito ljubitelje kantaurske i indie folk glazbe. Novi singl “Wide World”, koji prati i uvodni bonus track “The Nest” nastao je još 2016. godine, a do danas je čekala pravi trenutak i formaciju da zaokruži autorovu viziju pjesme.

Ljudevit Ivić, odnosno Seed Holden, ponovno je unio dio sebe u pjesmu kako bi svoju publiku lako uvjerio u njezinu originalnost i kvalitetu. Ovaj hrvatski princ melankolije oduševljava svojim lo-fi pristupom snimanja pjesama, ali i smislom za pisanje i skladanje zbog čega su ga neki glazbeni kritičari smjestili među najbolje hrvatske kantautore nove generacije.

“Pjesma je nastala davne 2016 u Dublinu. Pošto sam onda još bio zelen kao cijela Irska, odlučio sam napisati stvar ‘samoohrabrenja’. Opjevati onaj osjećaj koji te tjera da spakiraš kofere i odeš u nepoznato, znatiželjan, čisto da vidiš što tamo ima. Želja je bila soundscapeom dočarati široki svijet, mješavinu straha, uzbuđenja, ali i veselja i melankolije i ona velika i prostrana neba Zapada gdje se sunce uvijek žari na horizontu. ‘Wanderlust’, rekli bi jednom riječju Angli 🙂

Ali zanimljivo je da sam sve ovo vrijeme otkad je pjesma nastala mislio da je jedini glazbenik koji ju može prenijeti kako treba Kelly Jones iz banda Stereophonics! I tako se ja odlučio pisati bendu da ih pitam bi li bili zainteresirani uzeti stvar i snimiti ju – menadžment je odgovorio (na moje čudo) da dečki cijelu svoju karijeru stvaraju svoj materijal sami i na to su vrlo ponosni! Tko zna, da sam attachao demo možda bi i razmislili, hehehe. To je bio znak da moram uzeti stvar u svoje ruke i konačno ju snimiti! I nakon par (čitaj: puno) neuspjelih pokušaja zabilježavanja ove trake, mislim da sam ovaj put konačno uspio. Nikad se prije nisam toliko dugo hrvao s nekom pjesmom, ali vjerujem da se isplatilo! Ponosan sam na rezultat i vjerujem da će dobro rezonirati s drugima!” – kaže Seed Holden.

Nježnim glasom, ali i prekrasnim melodijama i harmonijama,  ovaj valpovački kantautor ponovno potvrđuje svoj izniman talent za kantautorstvo. Seed Holden djeluje već niz godina, a iza sebe ima nekoliko albuma i EP-ja, kao i soundtrack album. Zadnji u nizu, “Soldier On”, početak je suradnje s diskografskom kućom Croatia Records.


 

Komentari

Komentara


Izvor: PR | Foto: unsplash.com

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close