Karlovačka županijaLokalnaPolitikaIzdvojeno

Sastanak ministra Božinovića s gradonačelnicom Slunja i županicom, Furdek-Hajdin: Policija će na autobusnim stajalištima pridonijeti sigurnosti djece

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović posjetio je u petak u Cetingradu graničnu policiju, da bi se potom u Slunju sastao s karlovačkom županicom Martinom Furdek Hajdin i gradonačelnicom Mirjanom Puškarić na temu migrantske krize te poručio da policija jamči sigurnost.


Gradonačelnica je rekla da razumije potrebu migranata da dođu u Europu radi ostvarenja boljeg života, ali i da „isto tako“ žele „da kvaliteta života u Slunju i ostalim mjestima bude kakva je bila ranije“.

– Policija nam je na usluzi i skrbi za sigurnost naših građana. Svjesni smo da ovo neće završiti sutra. S time se trebamo suočiti i s time živjeti. Valja s jedne strane nastaviti živjeti sigurno i s druge biti human spram migranata, rekla je županica.

Rekla je da se “ovih dana” razgovaralo i o sigurnosti srednjoškolaca koji putuju u Karlovac na školovanje, odnosno iz Karlovca u svoje sredine nakon nastave, pa i s prijevoznikom koji je ograničio broj karata u prodaji u jutarnjim terminima ne bi li se osigurala mjesta za učenike. Dodala je i da će policija na autobusnim stajalištima pridonijeti sigurnosti djece.

– U nijednom trenutku sigurnost nije bila narušena. Ne bilježe se kaznena djela migranata i mali je broj prekršaja. Svjesni smo da postoji zabrinutost jer pristiže veći broj ljudi iz drugih dijelova svijeta. Riječ je o globalnom fenomenu kojega smo svjesni od prvog dana mandata ove Vlade, poručio je Božinović.

Cijeli clanak procitajte OVDJE.


 

Komentari

Komentara


Izvor: Kaportal.net.hr | Foto: Pixabay

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close