DogađanjaVijestiTurizam

Sajam rukotvorina, bećarci, besplatno jahanje i slasne ČApalinke na prvom THE COKLJE FESTU u Otočcu!

The Coklje fest u Otočcu donosi najbolje od rukotvorina iz Gacke doline!


Prodajna izložba coklji i suvenira, bećarci, palačinke s domaćim pekmezom i besplatno jahanje za najmlađe samo su dio bogatog programa The Coklje festa koji će se u subotu 13. srpnja održati u Otočcu – po prvi put!

S početkom u 18 sati na Trgu Dražena Bobinca, rijeka rukotvoraca izložit će svoje radove na prodajnoj izložbi coklji, vunenih proizvoda i inovativnih suvenira nadahnutim tradicijom. Svoje rukotvorine predstavit će OPG Ankica Šporčić, OPG Marija Piršljin, Udruga Pavenka Brinje, Udruga žena Gacke Sinčeranka, OPG Bronzović, OPG Bogdanić, Udruga Mini Lika Gospić, OPG Ruža Pleša, Udruga Gačanka, kućna radinost Danijela Tonković, OPG Kostelac Anka, Obrt Biondić, Radionica Božičević” Otočac i “Ženska akcija” Saborsko i drugi.

Izložba radova mladih kreativaca

Osim promocije same coklje i očuvanja tradicije i bogate kulturne baštine ovog kraja, ideja organizatora The Coklje festa jest poticanje i ohrabrivanje svih onih koji se bave kreativnim radom. Tako će na The coklje festivalu biti predstavljen kreativni kutak s djelima vrijednih ruku mladih i talentiranih kreativaca.

Foto: LIKACLUB / Milan Krznarić

ČApalinke s domaćim pekmezom

Osim u umjetničkim djelima, posjetitelji The Coklje festa će imati priliku uživati u degustacijama brojnih gastronomskih specijaliteta. U sklopu festa najavljena je podjela ČApalinki – slasnih palačinki tete Ruže s Heleninim pekmezima i Natašinom medoladom! Za pečenje palačinki bit će zaduženo OPG Ruža Pleša, a punit će ih sa domaćom medoladom OPG-a Bronzović i domaćim pekmezima OPG -a Bogdanić.

Besplatno jahanje za djecu i mlade

Organizatori su pripremili i zanimljivi program za najmlađe posjetitelje The Coklje festa. Zahvaljujući vremeplovu dječjih igara mališani će u “Retro kutku” imati priliku upoznati igre koje su igrali njihovi djedovi i bake, a moći će se okušati i u jahanju za djecu i mlade pod stručnim vodstvom Ane Jergović.

Ako ste ljubitelj konja i jahanja, svakako dođite na The coklje fest – u dvorišni dio book cafea Paradiso od 19 do 21 sat i isprobajte kakav je osjećaj “biti na konju” i jahati! Zabilježit ćemo taj jedinstveni trenutak fotografijom!, poručuju organizatori.

Foto: The Coklja

Natječaj za najbećarac i bogati glazbeni program

U sklopu manifestacije bit će dodijeljene nagrade pobjednicima natječaja za najbećarac (prva tri mjesta) koji je raspisala udruga Baštinica. Dinka Juričić će održati predavanje na temu “Bećarac – zaštićeno kulturno dobro”, a najbolji, najšaljiviji i najsimpatičniji stihovi koji su kroz lipanj pristigli na natječaj bit će pročitani i upjevani u sklopu zabavno-glazbenog programa The coklje festa!

Za dobru atmosferu tijekom večeri pobrinut će se vrsni pjevači i plesači iz KUD-a Dangubica Kuterevo i KUD-a Lipa Sinac te poznati otočki tamburaški sastav Patrioti, a glazbeni program će trajati sve do 24 sata.

U organizaciji KUBS Baštinica, Kućne radinosti Danijela Tonković i Book caffea Paradiso, pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Grada Otočca, ovaj projekt financiran je putem natječaja ODVAŽNA, programa ekonomskog osnaživanja žena Zaklade Solidarna, uz donatorsku potporu tvrtke IKEA i tvrtke Mastercard te partnersku podršku Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj.

Medijski pokrovitelji The Coklje festa su Likaclub, Glas Gacke i Hrvatski radio Otočac.

Pratite tragove coklji, jer uz njih nema zime za umjetnost i dobru zabavu!, poručuju organizatori.

Više o The Coklje festu u Otočcu i izlagačima koji će na manifestaciji sudjelovati saznajte na Facebook stranici The Coklje.

 

 

Foto: LIKACLUB / Milan Krznarić

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Pročitajte još
Close
Back to top button
Close