S ličke Plješivice spašeni migranti, među njima trudnica i dvoje djece

Tena Brnad

U utorak oko 16.15 sati na ličkoj Plješivici, na predjelu Škipine, policijski službenici Postaje granične policije Korenica prilikom obavljanja poslova zaštite državne granice su na nepristupačnom terenu i pri niskim temperaturama zatekli pet iscrpljenih osoba.


Radi se o dva muškarca koji su prema vlastitim izjavama starosti 35 i 21 godinu, o trudnici (po njenoj izjavi starosti 19 godina) te dvoje djece, po izjavama starosti šest i dvije godine.

Nakon što su ih policijski službenici zatekli dovezeni su u službene prostorije Postaje granične policije Korenica gdje im je pružena liječnička pomoć te su zbrinuti. Osigurana im je hrana i piće.

Riječ je o osobama o kojima su bosanskohercegovački mediji tijekom jučerašnjeg dana izvještavali kao dijelu skupine koja se preko Plješivice nezakonito uputila u Hrvatsku.

”Skrećemo pažnju svima koji su na području Bosne i Hercegovine u kontaktu s nezakonitim migrantima koji pokušaju ili se namjeravaju uputiti u RH na nezakonit način da taj put po ovim teškim vremenskim uvjetima i vrlo zahtjevnom terenu može biti poguban, poglavito za ranjive skupine”, upozoravaju iz policije.

Pogledajte spektakularan video kanjona rijeke Like!


Izvor / Foto: MUP

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u