Tech

Roboti u hotelu

Japanski hotel Henn-na, što u prijevodu znači “čudan hotel”, itekako je “čudesan”. Kad dođete zatražiti ključ od sobe, vrlo će vas ljubavno pozdraviti android.


Henn-na hotel u Sasebu (južni Japan) poseban je “low-cost” hotel u sklopu zabavnog parka. Kad se dođete registrirati na recepciju, srdačno dobrodošlicu poželi vamčovjekolika robotica. Vašu prtljagu voze robotska kolica, a poseban tretman tražit ćete od robota dinosaura.

Direktor jedne putničke agencije, Hideo Sawada, došao je na ideju korištenja robota kako bi osigurao “low-cost” status hotela.

‘Kad je riječ o ljubaznosti i pristojnosti, roboti su nepobjedivi’

Iako je zadovoljan učinjenim, svejedno je svjestan toga da roboti nikad u potpunosti ne mogu zamijeniti ljudski rad.

Naravno da roboti ne mogu zamijeniti ljude na svim poslovima, no kad je riječ o ljubaznosti i pristojnosti, tad su nepobjedivi – rekao je Hideo Sawada za japansku televiziju.

Roboti na recepciji nisu jedina inovacija u ovom “čudnom” hotelu. Uređaj za prepoznavanje lica gostiju eliminirat će potrebu za ključevima soba, a robot koji očitava tjelesnu temperaturu u sobama će zamijeniti termostat. Njegov zadatak bit će postavljanje optimalne temperature, gašenje svjetala i namještanje alarma.

Vlasnik očekuje dobar odaziv gostiju, pogotovo onih koji se moraju strogo držati budžeta.


 

Tekst: 24sata.hr
Foto: qzprod.files.wordpress.com
Video: youtube.com

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close