Vijesti

Riječanka Nika Komadina snimila spot po uzoru na seriju “Game of Thrones”

Koliko zemalja se može pohvaliti glazbeno nadarenim liječnicama dentalne medicine? Na ovo pitanje upravo je odgovorila lijepa Riječanka Nika Komadina (26) objavivši video spot za emotivnu ljubavnu baladu ‘Jedino ljubav pokreće nas’.


Ako je suditi po viđenim scenama, mlada umjetnica za svoj je glazbeni prvijenac uprizorila raskošnu bajku. Obožavatelji serije “Game of Thrones” ovim će se spotom vratiti na vizualno poznata mjesta i evocirati uspomene na poznate likove koji su nas skoro cijelo desetljeće držali prikovane pred malim ekranima.
Zanosna poput kraljice Khaleesi, Daenerys Targaryen iz globalno popularne serije, mlada i ambiciozna Riječanka u spotu utjelovljuje dvije vrste žena – one koje uz sebe ne trebaju muškarca da bi se osjećale moćno i njihove nježnije i ranjivije suprotnosti.

– Ljubav pokreće svijet i bez nje nema života. Ako ne osjećaš ljubav prema sebi, ne možeš ju niti dijeliti s drugima. To ne vrijedi samo za partnere nego za sve. Kad bi svi imali malo više ljubavi u sebi i za druge, svijet bi bio puno ljepše mjesto – otkriva glazbenica pozadinu pjesme. Oduvijek su joj, ističe, govorili da je poput princeze i tako je dobila inspiraciju za snimanje spota.

Iako pjeva od malih nogu, život ju je čitavo desetljeće vodio na neke druge staze. Šest godina je studirala na Stomatološkom fakultetu u Austriji na kojem je diplomirala u ljeto prošle godine. Potom je upisala master oralne kirurgije i implantologije, nedaleko od Beča, no ljubav prema pjevanju bila je jača od svega.

Na ovogodišnjem Marko Polo festivalu, održanom u srpnju na Korčuli, Nika je prvi put javno zapjevala te odmah osvojila srca publike, ali i prvu nagradu stručnog žirija. Prethodno se četiri mjeseca aktivno pripremala na satovima pjevanja kod poznatog sugrađana, opernog pjevača Voljena Grpca.

– Imala sam veliku tremu, dok nisam stala na pozornicu. Momentalno sam osjetila mir i opustila se, a ljudi su mi kasnije rekli da su imali osjećaj kao da ovo radim sto godina – govori u nastavku Nika koja će paralelno razvijati obje karijere. Od utorka do subote radit će u obiteljskoj ordinaciji ‘Studio Komadina’ koja uspješno posluje već 30 godina, a u večernjim satima će zubarske alate zamijeniti mikrofonom.

– Pjevanje je moja strast i želim ljudima dodirnuti duše, imati svoje pjesme i nešto promijeniti. Ostat ću posebna, skromna i uživati u svemu. Riječ unikatna u sebi sadrži moje ime, a to nije slučajnost- kroz smijeh ističe mlada glazbenica koju na Instagramu već prati gotovo 20.000 obožavatelja, a njezino vrijeme tek dolazi.

Krajem prosinca izlazi već njen drugi videospot za pjesmu čiji je autor Marko Tomasović, koji je skladao više od 700 pjesama za najveće domaće izvođače, a nakon toga već planira i jednu rock pjesmu za talijansko tržište koju je za nju napisao poznati pjevač Rodolfo Vitale s kojim se dogodila ljubav na prvo slušanje.

– Pjesma ima tešku, ali aktualnu tematiku, a to je nasilje nad ženama. Htjela bih ukazati na taj problem, naročito onima koji su u nažalost, toksičnim vezama, da nađu hrabrosti i maknu se od loših partnera, nerijetko narcisa i psihopata, kod kojih sve započinje poput bajkovitog sna iz kojeg se nažalost moraju probuditi. Želim biti glas žena koje su zapele u takvim odnosima – zaključuje glazbenica.

 

Foto: PR

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close