Kolumne

Recenzija filma “Glup i gluplji 2”: Razočarenje, ukratko.

Glup i gluplji 2. Da, film je glup. Gluplji od očekivanog. Dvaput gluplji.

Na temelju prvog filma očekivanja su bila 50:50. Film će biti ili apsolutni lom, ili apsolutna glupost. Bojim se da je ovo drugo prevladalo. Razumijem da je teško nadmašiti prvi dio i da je publika zahtijevala drukčiju vrstu komedije prije 20 godina, ali nakon što sam pogledala film, stekla sam dojam da nije uloženo truda koliko je moglo biti.

Radnja je nemaštovita i scene nisu pretjerano komične. Jeff Daniels je podbacio što se glume tiče, nije dobro odradio svoj dio. S druge strane imamo Jima Carreya koji se ne zna ponašati drukčije nego komično. Problem je u tome što mu nisu dali dovoljno scena u kojima bi to moglo još više doći do izražaja. Fore su ostale na razini 1994. godine što znači da su već istrošene, da smo ih već čuli u nekim drugim oblicima. Prvi dio je film koji je mogla gledati cijela obitelj i pri tome bi se svi smijali dok je drugi dio prikladan za djecu jer ona ne razumiju radnju niti imaju kriterije i očekivanja.

Postoji nekoliko scena na koje se možete iskreno nasmijati, ali na kraju filma zbunjeno će te gledati u ekran s pitanjem: “I to je to?!”. Neću reći da sam razočarana jer sam ionako očekivala da je nemoguće nadmašiti 1994. godinu, ali da je film mogao biti daleko bolje napravljen, mogao je! Mislim da je najveći problem što nije bilo nikakvih inovacija, novih fora ili više nezgoda u kojima su se glup i gluplji mogli naći.

Ako vam se gleda komedija, pogledajte bilo što drugo.

 

Povezane objave

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close