Kolumne

Recenzija filma THE UNINVITED: Tko vam nedostaje?

The uninvited remake je koreanskog filma “A tale of two sisters”. Naravno, original je dobar i bolji od remakea. Međutim, The uninvited nije razočarao. Ova psihološka horor drama zabavit će vas kroz sat i pol vremena.


The uninvited prepričava život djevojke koja je proživjela traumu u kojoj je izgubila majku. Svatko ima drukčiji pristup i reakciju na tragedije. Kroz terapiju u ustanovi za mentalno oboljele, pokušava se vratiti svakodnevnom životu. Ovo je jedan od filmova koji će te pogledati još jednom kako biste pohvatali radnju kada saznate što se dogodi na kraju.

Nakon što sam pogledala A tale of two sisters, bila sam zadovoljna. Što znači da sam oko The uninvited imala dileme. Svaki remake je komercijaliziran s ciljem šokiranja i dosezanja šire publike pa sam smanjila očekivanja. Iskreno, upravo to se dogodilo – komercijalizacija. Ali! Iznenadila me kvaliteta. Gluma je bila dobra i prilično uvjerljiva. Ni u jednom trenutku filma nećete uspjeti shvatiti što nije u redu. Imat će te osjećaj da nešto nedostaje, ali sam kraj će vam otkriti pozadinu cijelog događaja. Nakon toga, cijela radnja bit će vam jasnija i vjerojatno će te vratit film na početak i pratiti propušteno.

the uninvited

Ozračje filma je idealno za tragediju. Priroda je lijepa, kuća uz jezero, sunce, nježno lice glavne glumice… Realno, svaki psihološki horor film mora imati podlogu za apsolutni obrat radnje kako bi se realizirao faktor šoka.

Uzmite u obzir da je i The ring remake originala pa je daleko poznatiji i subjektivno bolje snimljen zbog više obaziranja na detalje, ali vjerujem da će se mnogi složiti samnom.

Savjetujem da prvo pogledate The uninvited pa onda Tale of two sisters jer će vam na taj način ovaj film biti zanimljiviji.

Foto: www.aceshowbiz.com, kcarr7.wordpress.com

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close