Kolumne

Recenzija filma THE GIRL ON THE TRAIN: Pijana djevojka u vlaku HŽ-a

Girl on the train drama je koja je izazvala visoka očekivanja temeljenim na knjizi. Marketing prije izlaska filma, odlično je odrađen. Jesmo li dobili dobru priču ili dobro prodanu priču?


Girl on the train roman je britanske spisateljice Paule Hawkins. Nisam pročitala knjigu no oni koji jesu, tvrde da je mini remekdjelo. Buka o filmu bila je vrlo glasna. Nijedan film nije dobar kao knjiga tako da buka uvijek treba biti sumnjiva.

Girl on the train je Rachel. Alkoholočarka koja je svoju ovisnost razvila činjenicom da ne može imati djecu. Iz istog razloga, raspao joj se brak i njezin bivši muž našao je novu ženu s kojom ima dijete. Potaknuta nemogućnošću nošenja sa situacijom, počela je piti i ostala bez života. Vozila se vlakom svaki dan. Iz vlaka je imala pogled na kuću u kojoj je prije živjela s mužem. Promatrala je susjedstvo i posebno joj je bila zanimljiva Megan – djevojka iz susjedstva koja je naizgled živjela sretno. Nakon što ju je jedan dan vidjela u zagrljaju drugog muškarca, Rachel je napravila korak više. Odlazeći u susjedstvo u alkoholiziranom stanju s ciljem da pita djevojku zašto uništava idealnu vezu, sretne bivšeg muža i nekoliko sati kasnije probudi se u stanu ozljeđena. Megan je nestala i pronađena mrtva. Bila je trudna, ali ne s mužem niti s čovjekom kojeg je Rachel vidjela. Rachel se ničeg ne sjeća jer je bila u alkoholizirana. Pijana i frustrirana, započinje istragu o ubojstvu.

girl on the train

Glavnu ulogu glumila je Emily Blunt. Oscar winning performance nije joj osigurao nominaciju jer film nije bio ni približno materijal za Oscar. Definitivno najbolja uloga karijere dala joj je prostora da pokaže što zna i iskoristila je priliku. Haley Bennett te Rebecca Ferguson također su se istaknule. Muške uloge u filmu nisu toliko oduševile, no nebih ih nazvala lošima, samo u sjeni žena (Justin Theroux, Luke Evans, Edgar Ramírez). Ne krivim glumce nego scenarij.

Pogledati film ili ne? Da, zašto ne. Ali ako volite čitati, onda ne trebate saznati usporedbu. Budite oduševljeni knjigom. Kvalitetu filma ocjenite kroz naslov recenzije.

Foto: BustleComingSoon.net.

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close