Kolumne

Recenzija filma SHIMMER LAKE: Nepoznavanje koncepta logike

Shimmer lake je film koji priča priču od kraja do početka. Drukčije od standardnog uvijek zvuči zanimljivo. No, je li se rizik isplatio?


Shimmer lake je krimi drama koja govori o pljački banke u malenom gradu. Ono što ovaj film razlikuje od drugih jest činjenica da se radnja odvija od kraja do početka. Kakve su se poteškoće mogle pojaviti?

Lokalni detektiv istražuje pljačku lokalne banke. Od tri počinitelja, jedan je brat detektivu, jedan je mentalno zaostao, treći postoji. Pljačku istražuju i dva detektiva koji nemaju dvije čiste. Kombinacija humora i kriminala ispričana unatrag donijela je hrpu nelogike. Sjećate se Mementa? Uz Memento, ovaj film čini se lošijim nego što jest.

shimmer lake

Shimmer lake mogao je biti odličan film. Radnja je uredu, ništa spektakularno, a opet dovoljno da se zainteresira gledatelja. Užasno loša gluma, loš izbor glumaca, loši dijalozi i još štošta, učinili su film teškim za pratiti. Samim time što priču pratite od kraja do početka, stvoren je izazov, te je otežan popratim neregularnostima. Pa krenimo.

Ako si FBI agent, moraš biti pametan. Dvojicu iz filma, uporno je nadmudrivao lokalni policajac. Pljačka banke nije lokalni zločin nego na razini države tako da je FBI imao apsolutnu prevlast iako je lokalna policija vodila glavnu riječ. Ne samo to. Lokalni detektiv brat je počinitelja. Nebi li time trebao zakonom biti maknut iz istrage? Toliko ubijenih i nestalih ljudi, a na slučaju rade dva policajca i dva agenta? Zašto nitko ne nosi rukavice na mjestu zločina? Gay klinac sa zelenom kosom? Stvarno? Razumijem da je trebalo ubaciti nešto u film kako bi se razbila monotonija, ali zeleni gay klinac na wc školjci… Blokiranje ceste u svrhu istrage je uredu. Ali zašto nije isto učinjeno s aerodromom? Ovih dana smo se uvjerili da Amerikanci rade kuće od papira. Stoga, nije mi jasno kako metci ispaljeni iz automatske puške nisu ubili ženu s druge strane zida… Itd, itd, itd…

Ako vas ovakvi detalji frustriraju, zaobiđite film. Ako volite nelogične krimiće s potencijalno dobrom pričom, gubite vrijeme na vlastitu odgovornost.

Foto: Netflix.

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close