Kolumne

Recenzija filma PRISONERS: Cilj opravdava sredstvo?

Prisoners je jedan od kvalitetnijih filmova koje ste imali prilike vidjeti u posljednjih nekoliko godina. Ništa izvanredno, ali dobro je odrađen posao redatelja i glumaca. Pratite radnju i detalje te pokušajte složiti slagalicu prije kraja filma.


Prisoners je film o otmici djece i rješavanju zločina. Taj slučaj povlači sa sobom još nekoliko starih nerješenih misterija. Film je napet i bit će vam iritantno raditi pretpostavke o tome tko je potencijalni krivac. Zaključci vas mogu odvesti u nekoliko smjerova, ali mislim da nećete biti iznenađeni krajem jer je vrlo lako povezati tragove nakon što se otkriju. Jedino što vas može zbuniti jest ponuda više ishoda slučaja. Kao i svaki drugi triler o otmici, film počinje idilom koja će uskoro nestati.

prisoners

Hugh Jackman i Jake Gyllenhaal apsolutni su genijalci, odlični glumci koji imaju nevjerojatnu mogućnost transformacije u filmu. Hugh glumi oca otete djevojčice. Njegova pretjerana spremnost na ekstremne uvjete i napadno ponašanje navest će vas da mislite dvije stvari: Ili se ponaša zaštitnički kao svaki otac ili želi maknuti sumnju sa sebe takvim ponašanjem. Gyllenhall je njegova suprotnost. Pomalo pasivna osoba za koju je upitno koliko mu se dade obavljati svoj posao. Također postoje dvije potencijalne priče: Ili je kriv pa se zato ne trudi ili jednostavno nema dokaza i načina da napravi korak naprijed.

Uglavnom, više je likova u filmu koji vam nude dvostruku priču.

Pitanje za kraj. Kada pogledate film, što mislite koja je pouka: Mučenje nikad nije moralno prihvatljivo i uvijek je krivi način ili je prljav posao opravdano sredstvo dolaska do cilja?

Odvojite dva sata za Prisoners, pogotovo sad ako vam se neda gledati reprize repriza repriza repriza božićnih filmova.

Foto: www.shaanig.com,www.jaredmobarak.com

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close